Сестрата на самозапалилата се: Лидия не е луда, секта е в основата!

Актът на самозапалването показва крайното отчаяние, в което човек е изпаднал. Това заяви в предаването "Добро утро, България!" по TV7 директорът на държавната психиатрична болница "Св. Иван Рилски" д-р Цветослава Гълъбова.

Човек може да избере тази изключително болезнена раздяла с живота само ако не вижда никакъв смисъл да продължава напред, допълни специалистът. Това е добре обмислено решение. А фактът, че става пред президенството в присъствието на много камери, говори за директен упрек към институциите.

Не е ясна причината, поради която Лидия е посегнала на живота си. Тя е имала добра работа и дете, за което да се грижи. Вярно е, че животът й не е бил лек, но най-вероятно нещо е станало в последните дни, което я е провокирало, допълни д-р Гълъбова.

Това са вид балансирани самоубийства. При тях човек си прави равносметка и тя не му харесва. Важно е да се направи задълбочен анализ на ситуацията и да се разбере какви са причините, които подтикват хората към такова решение, каза още психиатърът. По думите й не бива с лека ръка да казваме – този е луд, затова го е направил.

Сестрата на 38-годишната фотографка Лидия Петрова, която се запали вчера пред президенството, смята, че секта е в основата на трагедията. Даниела заяви пред камерата на TV7, че сестра й не е луда и не е имала психични проблеми.

Семейството на Лидия Петрова е в шок. 38-годишната жена е от Нови Искър, но живее на квартира в столицата. В сърцата на своите близки и съседи тя е добър човек и страстен фотограф.

Родителите й са разделени от близо 15 години. Сега бащата живее на семейни начала с друга жена. Той работи като охранител. След като гледа новините по телевизията, опасенията, че трагедията е сполетяла собствената му дъщеря, се потвърждават. Петър Петров не знае коя може да е причината Лидия да посегне на живота си, тъй като двамата от години не са се виждали.

Лидия и мъжът й живеят отделно. Имат син на 11 години, за когото се грижи бащата. Двамата с Лидия имали проблеми. Последно време Лидия се е тревожела за бъдещето на сина си. Но защо е избрала пламъците пред живота за нейните близки остава пълна загадка.

Състоянието на жената, която се самозапали вчера пред президентството, към момента остава критично. Тя е с 90% изгаряния, а лекарите не дават шанс за живота й.

Началникът на Клиниката по изгаряния в „Пирогов” проф. Огнян Хаджийски обясни, че жената има изгаряния почти по цялото тяло

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини