„Лятно време” сгря меломани в джаз клуб „Stage”, нов бенд зарадва кърджалийци

Мария Загорова и Милен Карапеев

 Култовото парче „Лятно време” на Гершуин сгря снощи почитателите на хубавата музика в джаз клуб „Stage” в комплекс „Арпезос”.Докато навън зимата показваше характер меломаните имаха възможност да се насладят на незабравима класика в естрадата и джаза. Гвоздеят на програмата бе група NEW STAGE BAND. Това бе тринадесетата вечер, в която музикантите свиреха заедно след три годишна раздяла и първата и публична изява в нов формат. Към гръбнака на бенда Мария Загорова/вокал/, Милен Карапеев/флейта/ и Ангел Бозуков /бас/ се присъединиха Цецо Стоилов/барабани и вокал/ и Любен Полихронов/клавирни и вокал/.

  Публиката подгря дуото Любен Полихронов и Пенчо Бялков. Звучаха естрадни шлагери от 60-те и 70-те години на миналия век, които вдигнаха присъстващите на крака. Някои се пробваха и на дансинга. Овации събраха песни на Лея Иванова, Борис Годжунов, „Кукери”, изпълнени виртуозно от Пенчо Бялков.

   Публиката аплодира бурно и бенда, който заложи на леки джаз формати, нещо което липсва в репертоара на повечето групи в Кърджали. Загорова изпълни блестящо хитове на Камелия Тодорова, а Милен Карапеев на Джо Семпъл и Нилс Лендгрен.

 Имаше и шлагери от попа. Звучаха песни на Бони Тейлър, Сузи Куатро и Крис Норман.

   Групата се надява на дълъг живот и траен интерес на публиката в Кърджали, споделиха музикантите.

Георги Кулов

Пенчо Бялков
Ангел Бозуков
Любен Полихронов
Бенда
Овациите
Танците
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини