Обучиха членовете на Секционните избирателни комисии за референдума в Ардино

Обучение на членовете на Секционните избирателни комисии (СИК), ангажирани с провеждането на Националния референдум на 27 януари, се проведе в салона на читалище „Родопска искра” в Ардино. Гьокчен Емин и Руси Латунов, членове на Районната избирателн комисия (РИК) в Кърджали дадоха разясниха най-важните организационни въпроси, свързани с провеждането на Референдума и запознаха присъстващите с методическите указания на Централната избирателна комисия. По време на срещата бяха поставени въпроси, свързани с попълването на протоколите, със сгрешените имена в избирателните списъци, относно подвижните секции.

В срещата участва и секретарят на община Ардино инж. Кемал Алиев.

Общият брой на секциите на територията на община Ардино е 42 плюс 1 подвижна, а общият брой на членовете е 251. Право на глас имат всички граждани с избирателни права, с постоянен адрес към деня на насрочване на референдума в съответната избирателна секция. Участниците в   допитването ще решат енергийното бъдеще на България. Върху бяла бюлетина само със син химикал и със знака „X“ гласоподавателите ще трябва да отговорят с „ДА“ или „НЕ“ на единствения въпрос: „Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала?“.

Избирателните списъци вече са публикувани в сайтa на общинaта и са поставени на видни места, за да могат гражданите да проверят за несъответствия.

 Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини