Патроните за нападението срещу Доган били сигнално-звукови

Три патрона е имало в газовия пистолет на Октай Енимехмедов, когато е бил съборен от гардовете на НСО след опита му за покушение над Ахмед Доган в НДК, съобщи за ексклузивно за BNews шефът на СДВР старши комисар Валери Йорданов.

Три патрона е имало в газовия пистолет на Октай Енимехмедов, 

съобщи за BNews шефът на СДВР старши комисар Валери Йорданов.

По-късно експертизата показа, че два от тях са сигнално-звукови, които не разполагат с патрон, а единствено с барут. Те се използват за възпроизвеждане на звуков ефект и не изстрелват нищо, обясниха експерти. Третият патрон обаче е технически пипер, който се използва при защита от животни. Термин "пробити патрони" обаче няма, уточни още за BNews шефът на Столичната дирекция на полицията, каквато версия изказаха някои медии по-рано.Към този момент Енимехмедов отказва да съдейства на разследващите, които все още нямат ясна версия за подбудите му да излезе на трибуната и да се опита да убие лидера на ДПС Ахмед Доган, поясни още старши комисар Йорданов.

Октай мълчал, и не давал никакви показания към момента.

Разпитът на атентатора на Доган се извършва в присъствието на прокурор от Софийска градска прокуратура. Макар че сега мълчи като риба, припомняме, че по-рано стана ясно, че Октай Енимехмедов е изказал някаква версия пред градския прокурор на София Николай Кокинов. Каква е тя обаче, Кокинов категорично отказа да съобщи пред медиите.Междувременно се изостря спорът може ли да бъде убит човек с газов пистолет.Първоначално бе заявено, че това е невъзможно и средството, с което пробваха да убият Доган, е "негодно за целта". Подобна теза разви по бТв генерал Атанас Атанасов. Експерти обаче коментираха пред BNews, че газовото оръжие може да е смъртоносно, особено от близко разстояние и предложиха да направят експеримент, стреляйки по твърдящите обратното.

Източник: bnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини