Атентат срещу Ахмед Доган! Нападнаха го с пистолет

Нападнаха Ахмед Доган. Това се случи по време на VIII-а Национална конференция на ДПС в НДК.Той бе нападнат от човек с пистолет. Такова нещо не се е случвало в България - по време на конференция на партия - да бъде направен опит за атентат срещу лидер на партия.Ахмед Доган четеше своя доклад, докато мъж с пистолет го нападна. Нападателят се появи от нищото и застана до лидера на ДПС с пистолет в ръка, като започна да го бута.След това Доган успя да реагира и също да го бутне.

Оттам гостите на конференцията - над 20 души, повалиха на земята нападателя и започнаха да го ритат. Пистолетът на нападателя остана на мястото на подиума, където падна, до пристигането на компетентните органи.Лютви Местан съобщи, че лидерът на партията не е ранен. "Бъдете спокойни". Започнаха скандирания "ДПС" в залата, след като Местан съобщи новината.Конференцията бе прекъсната за 30 минути.

След приемането на дневния ред и избора на работни комисии, на конференцията се слушаше доклада на председателя на ДПС Ахмед Доган. Докладът се очакваше с голям интерес, още повече предвид слуха от последната седмица, че Доган ще се оттегли от лидерския пост.Заседанието откри Юнал Лютфи. Сред гостите са президентът на Либералния интернационал Ханс ван Баален, председателят на  партията на европейските либерали Греъм Уотсън, главният мюфтия  Мустафа Хаджи, представители на  изселнически организации, на БСП и на КНСБ.

Очаквайте подробности.

Източник: inews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини