Ахмед Доган хвърля оставка?

В кулоарите на парламента плъзна слух, че лидерът на ДПС ще обяви, че сдава лидерството пред Националната конференция на движението утре

Ахмед Доган изненадващо ще се оттегли от лидерския пост в ДПС. Този слух обиколи светкавично парламентарните кулоари в последните 2 дни преди осмата Национална конференция на движението, която започва утре, пише "24 часа".

Според клюката в дългоочаквания си доклад пред актива Сокола ще обяви, че сдава лидерството. Щял да посочи свой наследник, когото залата с обичайното единодушие да избере. С характерната си тайнственост в седмицата преди конгреса депутатите от движението избягваха конкретни вътрешнопартийни въпроси. Но не отричаха, че "са възможни изненади". Никой не се нае да потвърди официално, че Доган наистина има намерение да се оттегля. Не потвърдиха обаче и обратното. "Не вярвайте на слухове. Няма и 1% шанс това да се случи", отсече единствено член на ръководството.

На последните няколко конференции Ахмед Доган прави редовна заявка, че това е последният му мандат като лидер на ДПС, защото времето му изтича и иска да се отдаде на научна работа. Тя никога не се сбъдва.

Сега той е номиниран за лидер от цели 22 областни организации на движението. Конкурентна кандидатура изобщо не е издигната, което чисто процедурно прави избора му предизвестен.

Източник: novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини