7 °C

БУЛТЮРК:Четин Казак е политически хитрец

Четин Казак

При посещението на изселническото дружество БУЛТЮРК в българския парламент, групата се състоеше от стари и нови изселници. Срещата с г-н Цветан Цветанов премина в много сърдечна и делова обстановка. За първи път, в такава гостоприемна среда, на изселниците им се даде възможност да изразят своите болки и да изтъкнат проблемите си пряко пред управляващата политическа сила в лицето на г-н Цветан Цветанов - министър на вътрешните работи и госпожа Караянчева. На връчените от нас въпроси г-н Цветанов благоволи още на място да отговари позитивно на въпросите от неговата компетенция. За другите въпроси обеща да ги сведе до знанието на компетентните органи и лица. Срещата между нас бе много ползотворна.

В същия дух бе и срещата ни в Анкара. Тук няма да се спирам подробно на проблемите, които се разискваха, защото те намериха достатъчно място по медиите.

Явно писанията предизвикаха силен отзвук, след като поставените там въпроси станаха тема на дебат в българския парламент. Народният представител от партия ДПС Четин Казак реагира първи като внесе питане до външния министър с много интересно за нас съдържание:  „Защо на старите изселници в групата на БУЛТЮРК, посетила парламента, бяха издадени безплатни визи?” До тук за някои господа, в зависимост от гледната им точка (например тези от Атака), може всичко да изглежда нормално. Разбира се не и за нас. Още по - интересен за нас беше следващият ход на г-н Четин Казак, а именно внасянето на едно ново предложение в парламента за издаването на безплатни визи за старите изселници от България или безвизов режим за тях. Какво се промени в рамките на 2 месеца, кой дявол и какво подшушна на ухото на г-н Казак, че се завъртя на 180 градуса. Кое беше грешното в издаването на безплатни визи на изселниците от групата на БУЛТЮРК? Или вече и изселниците трябва да ги делим на тези от БУЛТЮРК и тези от ДПС!?

И все пак кой губи от всичко това. Нали губещите са тези невинни хорица, страдащи от дългогодишната носталгия по родните краища и родния дом. Докога те ще бъдат обект на подигравка за болните ви политически амбиции. Не подценявайте хората като си мислите, че те имат къса памет. Не забравяйте, че тези хора досега са ви вярвали и са ви подкрепяли безрезервно.  Те ви подкрепят, не за да жонглирате на политическата сцена и да се правите, че „уж” им защитавате правата и свободите. Те ви подкрепят и искат реално да им защитавате правата.

За политически грамотните хора последният ви политически трик може да се дешифрира така: “Ето виждате ли ние (ДПС) се опитваме да ви защитим, но ГЕРБ не позволяват, което гласно изразихте в турските медии (ТЕК-РУМЕЛИ ТV). Ако вие наистина сте „за” разрешаването на проблемите на тези хора, защо в първия случай обвинихте ГЕРБ, че ощетява държавата, а във втория случай искате от същата политическа сила да прави това за което я обвинихте, а именно издаването на безплатни визи.  Г-н Казак, не ви ли се струва, че това, което вършите е абсурдна проява на безочливост от ваша страна. Поне някой друг, вместо Вас  да беше направил второто предложение! Или в стремежа си да се покажете като един политически хитрец и да се понравите на някому от вашата върхушка се самозабравяте и не се усещате какви ги вършите. Дори не можете да прецените, че безотговорността Ви вреди на вашите невинни избиратели. С болните си политически амбиции, за да не спечели ГЕРБ позиции и дивиденти в средите на турците изиграхте един много некоректен, дори бих казал глупав номер. И най-болното в случая е, че отново губещата страна бяхме ние, хилядите, които 23 години безотказно гласувахме, за да сте на тези топли, печеливши и удобни само за вас кресла.

Господин Казак, сигурно е дошло времето да си изровите главата от пясъка и да видите, че не сме в 90 - те години,  а сме вече в 2013 - та, ФАТАЛНАТА...

 

                                                                       Рафет Улутюрк

председател на БУЛТЮРК

                                                                            Истанбул, Турция

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
29 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
29 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
29 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
29 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
29 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
29 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
29 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
29 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
29 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
29 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
29 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
29 ное 2020
Последни новини