БУЛТЮРК:Четин Казак е политически хитрец

Четин Казак

При посещението на изселническото дружество БУЛТЮРК в българския парламент, групата се състоеше от стари и нови изселници. Срещата с г-н Цветан Цветанов премина в много сърдечна и делова обстановка. За първи път, в такава гостоприемна среда, на изселниците им се даде възможност да изразят своите болки и да изтъкнат проблемите си пряко пред управляващата политическа сила в лицето на г-н Цветан Цветанов - министър на вътрешните работи и госпожа Караянчева. На връчените от нас въпроси г-н Цветанов благоволи още на място да отговари позитивно на въпросите от неговата компетенция. За другите въпроси обеща да ги сведе до знанието на компетентните органи и лица. Срещата между нас бе много ползотворна.

В същия дух бе и срещата ни в Анкара. Тук няма да се спирам подробно на проблемите, които се разискваха, защото те намериха достатъчно място по медиите.

Явно писанията предизвикаха силен отзвук, след като поставените там въпроси станаха тема на дебат в българския парламент. Народният представител от партия ДПС Четин Казак реагира първи като внесе питане до външния министър с много интересно за нас съдържание:  „Защо на старите изселници в групата на БУЛТЮРК, посетила парламента, бяха издадени безплатни визи?” До тук за някои господа, в зависимост от гледната им точка (например тези от Атака), може всичко да изглежда нормално. Разбира се не и за нас. Още по - интересен за нас беше следващият ход на г-н Четин Казак, а именно внасянето на едно ново предложение в парламента за издаването на безплатни визи за старите изселници от България или безвизов режим за тях. Какво се промени в рамките на 2 месеца, кой дявол и какво подшушна на ухото на г-н Казак, че се завъртя на 180 градуса. Кое беше грешното в издаването на безплатни визи на изселниците от групата на БУЛТЮРК? Или вече и изселниците трябва да ги делим на тези от БУЛТЮРК и тези от ДПС!?

И все пак кой губи от всичко това. Нали губещите са тези невинни хорица, страдащи от дългогодишната носталгия по родните краища и родния дом. Докога те ще бъдат обект на подигравка за болните ви политически амбиции. Не подценявайте хората като си мислите, че те имат къса памет. Не забравяйте, че тези хора досега са ви вярвали и са ви подкрепяли безрезервно.  Те ви подкрепят, не за да жонглирате на политическата сцена и да се правите, че „уж” им защитавате правата и свободите. Те ви подкрепят и искат реално да им защитавате правата.

За политически грамотните хора последният ви политически трик може да се дешифрира така: “Ето виждате ли ние (ДПС) се опитваме да ви защитим, но ГЕРБ не позволяват, което гласно изразихте в турските медии (ТЕК-РУМЕЛИ ТV). Ако вие наистина сте „за” разрешаването на проблемите на тези хора, защо в първия случай обвинихте ГЕРБ, че ощетява държавата, а във втория случай искате от същата политическа сила да прави това за което я обвинихте, а именно издаването на безплатни визи.  Г-н Казак, не ви ли се струва, че това, което вършите е абсурдна проява на безочливост от ваша страна. Поне някой друг, вместо Вас  да беше направил второто предложение! Или в стремежа си да се покажете като един политически хитрец и да се понравите на някому от вашата върхушка се самозабравяте и не се усещате какви ги вършите. Дори не можете да прецените, че безотговорността Ви вреди на вашите невинни избиратели. С болните си политически амбиции, за да не спечели ГЕРБ позиции и дивиденти в средите на турците изиграхте един много некоректен, дори бих казал глупав номер. И най-болното в случая е, че отново губещата страна бяхме ние, хилядите, които 23 години безотказно гласувахме, за да сте на тези топли, печеливши и удобни само за вас кресла.

Господин Казак, сигурно е дошло времето да си изровите главата от пясъка и да видите, че не сме в 90 - те години,  а сме вече в 2013 - та, ФАТАЛНАТА...

 

                                                                       Рафет Улутюрк

председател на БУЛТЮРК

                                                                            Истанбул, Турция

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини