Емели Санде с най-много номинации за БРИТ

Звездата, чийто албум се превърна в най-продавания на Острова за миналата година, ще се бори в категориите за най-добра изпълнителка, най-добър албум и ще присъства с две песни в категорията за най-добър сингъл.

По три номинации получиха Мъмфорд енд Сонс и Алт-Джей. Покойната певица Ейми Уайнхаус беше удостоена с номинация за най-добра британска изпълнителка след издаването посмъртно на албум с нейни песни. Певицата Рита Ора също събра три номинации, включително за най-добър сингъл, а Мюз, Палома Фейт, План Б и Оли Мюрс ще се борят за две награди.

По две номинации получиха и Джеси Уеър, Бен Хауърд, Риана и Колдплей. Ако Риана спечели наградата за най-добра чуждестранна изпълнителка на церемонията на 20 февруари, това ще бъде нейната трета поредна победа. Адел, която обра наградите БРИТ миналата година, ще се бори за най-добър сингъл за песента си към последния филм от поредицата за Джеймс Бонд "Skyfall".

Наградата за най-добро изпълнение на живо беше върната тази година и сред номинираните са рок ветераните от Ролинг Стоунс. Те печелят признанието точно 35 години след първата си номинация за награди БРИТ.

Тазгодишната статуетка е дело на художника Деймиън Хърст. Церемонията ще се състои в лондонската зала О2 Арена, а неин водещ ще бъде актьорът Джеймс Гордън. Изпълнения на живо ще имат Мюз, Роби Уилямс, Емели Санде, Мъмфорд енд Сонс, Бен Хауърд и Уан Дайрекшън.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини