5 °C

ГЕРБ:ДПС да спре политиката на факсове в Кърджали

Днес групата съветници на ГЕРБ се върна в местния парламент.Тя оповести декларация,с която обясни своя политически ход.Публикуваме я дословно:

ДЕКЛАРАЦИЯ НА ГРУПАТА СЪВЕТНИЦИ НА

ПП ГЕРБ В ОбС – КЪРДЖАЛИ

9 януари

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

Президентът на Р България Росен Плевнелиев подписа Указ за удостояване на ген. Васил Делов с орден „Стара планина - първа степен с мечове”. Този административен акт увенча с успех битката на хиляди кърджалийци за признаване на историческите заслуги и освободителното дело на един бележит български военачалник, чиято памет и достойнство бяха обругани от върхушката на ДПС в община Кърджали. Благодарение на създадения граждански инициативен комитет личността на ген. Делов бе реабилитирана. Което обаче не е в състояние да измие позора от лицето на мнозинството в ОбС. Затова групата на ГЕРБ подкрепя искането за оставка на Раиф Мустафа като председател на местния парламент и ще продължи да пита и ще настоява да получи отговори на следните въпроси: 1. Като Председател на инициативния комитет  кметът Хасан Азис стои ли  зад номинацията на ген. Васил Делов за почетен гражданин на Кърджали. 2. Има ли писмено възражение на изселническа организация срещу присъждането на званието 3. Защо председателят на групата съветници на ДПС Расим Муса допусна скандал, неподплатен с научни аргументи, който предизвика нагнетяване на напрежението и на практика блокира работата на Общинския съвет. Групата съветници на ПП ГЕРБ се връща в местния парламент, за да се противопостави на несекващите опити на мнозинството да заобикаля законите, да подменя волята на гражданите и да не зачита потребностите им. Връщането ни в залата е добре премислено  политическо решение, което се позовава на обществения интерес и на правото на всички онези кърджалийци, които ни подкрепиха на местните избори, да имат свое представителство в ОбС. Настояваме да спре политиката на факсове, упражнявана от ДПС.  Бойкотът ни на предишните заседания е  аларма срещу самоуправството на ДПС и неговата политика.

Групата ще продължи да работи в услуга на хората и в диалог с тях. Ще бъдем принципна конструктивна опозиция, ще държим сметка за злоупотребите на местната власт и няма да допуснем ДПС да се разпорежда служебно в най-големия колективен орган на местното самоуправление, какъвто е ОбС, като поставя партийните си интереси над тези на гражданите.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 03.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
С отговорно отношение към делата си ще пристъпите към изпълнението им. Добрата ви организация е гаранция за свършена в срок работа и още нещо. Благодарение на изградения си авторитет ще защитите позициите си по наболели въпроси, както на работното място, така и в държавното управление.
03 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Този ден се характеризира с личен напредък и възможности за удовлетворяване на определени изисквания на работното място. Ще преодолеете нещо, което ви е пречило да се развивате пълноценно. Не подценявайте помощта, която могат да ви окажат близките ви и особено сърдечния партньор. Притеснявате се излишно относно проблемите на ваш роднина, всичко ще е наред.
03 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Приключване на започнат проект ще ви натовари със срокове и допълнителни изисквания. Запазете спокойствие и не си го изкарвайте на сътрудниците или роднините. Занимаващите се с бизнес ще получат предимство. Съвместните действия с конкуренти, ако не ви донесат пари, то поне ще се запознаете с нивото на работата им.
03 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще постигнете значителни успехи в деловата сфера. Използвате максимално откритите шансове, което ви дава значителни финансови постъпления. Изненадайте вашия любим човек с приятен жест вечерта.
03 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
От позицията на по-силния ще следите поведението на приближените си, давайки съвети и препоръки. Запазете добрия тон и не пропускайте да насърчите активността им, това ще се оцени. Затруднения от технически характер ще възпрепятстват започната задача, но с нечия добронамерена помощ ще се справите.
03 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Професионалистите не позволяват на емоциите да диктуват поведението им. Ако считате себе си за такива трябва да се освободите от всичко, което пречи на трезвата ви преценка за нещата. Помислете добре върху възможностите си и в случай, че не ги преценявате, като добри, променете тактиката. Вярвайте в себе си, работата ви скоро ще даде резултат.
03 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Освободете се от напрежението и мислете за по-приятни неща. Домашните ангажименти ще ви подтикнат към преосмисляне на приоритетите ви, върху какво да съсредоточите вниманието си през следващите дни. Има неща, които не търпят отлагане, зимата чука на вратата. Отвърнете на доброто с добро.
03 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Работата ви днес ще е напрегната и ще е свързана с много хора и ангажименти. Въпреки всичко запазете спокойствие и бъдете сигурни, че ще успеете да осъществите голяма част от плановете си за деня. Възможно е да ви се наложи да изоставите нещо ненадеждно. Част от вас имат шанса да започнат нова сърдечна връзка и това обяснява прекалената ви емоционалност.
03 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С подходящи аргументи ще убедите някого да се включи в изпълнение на ваша задача. Организацията и ефективността на работното място налагат промени, които могат да ви противопоставят с колегите. Не прибързвайте с оценките, има по-елегантни начини за справяне със ситуацията, бъдете дипломатични.
03 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бързо се ориентирате в нова и сложна ситуация, в която сте изпаднали. Мнозина на ваше място биха се отчаяли, но вие веднага намирате няколко варианта за изход. Благоприятна в случая е и позицията, в която се намирате.
03 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
03 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Работата ви днес ще върви по обичайния начин. Имате възможност да осъществите намеренията си, но ще ви е необходимо търпение. Контактите ви с влиятелни личности могат да ви отворят много врати, но от вас зависи как ще използвате предоставените ви шансове. В интимен план ще се чувствате обградени с любов и сигурност, което ви зарежда с нови сили.
03 дек 2020
Последни новини