ГЕРБ:ДПС да спре политиката на факсове в Кърджали

Днес групата съветници на ГЕРБ се върна в местния парламент.Тя оповести декларация,с която обясни своя политически ход.Публикуваме я дословно:

ДЕКЛАРАЦИЯ НА ГРУПАТА СЪВЕТНИЦИ НА

ПП ГЕРБ В ОбС – КЪРДЖАЛИ

9 януари

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

Президентът на Р България Росен Плевнелиев подписа Указ за удостояване на ген. Васил Делов с орден „Стара планина - първа степен с мечове”. Този административен акт увенча с успех битката на хиляди кърджалийци за признаване на историческите заслуги и освободителното дело на един бележит български военачалник, чиято памет и достойнство бяха обругани от върхушката на ДПС в община Кърджали. Благодарение на създадения граждански инициативен комитет личността на ген. Делов бе реабилитирана. Което обаче не е в състояние да измие позора от лицето на мнозинството в ОбС. Затова групата на ГЕРБ подкрепя искането за оставка на Раиф Мустафа като председател на местния парламент и ще продължи да пита и ще настоява да получи отговори на следните въпроси: 1. Като Председател на инициативния комитет  кметът Хасан Азис стои ли  зад номинацията на ген. Васил Делов за почетен гражданин на Кърджали. 2. Има ли писмено възражение на изселническа организация срещу присъждането на званието 3. Защо председателят на групата съветници на ДПС Расим Муса допусна скандал, неподплатен с научни аргументи, който предизвика нагнетяване на напрежението и на практика блокира работата на Общинския съвет. Групата съветници на ПП ГЕРБ се връща в местния парламент, за да се противопостави на несекващите опити на мнозинството да заобикаля законите, да подменя волята на гражданите и да не зачита потребностите им. Връщането ни в залата е добре премислено  политическо решение, което се позовава на обществения интерес и на правото на всички онези кърджалийци, които ни подкрепиха на местните избори, да имат свое представителство в ОбС. Настояваме да спре политиката на факсове, упражнявана от ДПС.  Бойкотът ни на предишните заседания е  аларма срещу самоуправството на ДПС и неговата политика.

Групата ще продължи да работи в услуга на хората и в диалог с тях. Ще бъдем принципна конструктивна опозиция, ще държим сметка за злоупотребите на местната власт и няма да допуснем ДПС да се разпорежда служебно в най-големия колективен орган на местното самоуправление, какъвто е ОбС, като поставя партийните си интереси над тези на гражданите.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини