Кърджали в снежна пелена,чистиха улици цяла нощ

Кърджали осъмна покрит с снежна пелена. Обилният снеговалеж започна към 17,30 снощи и бързо натрупа. Този път снегопочистващите фирми реагираха бързо.

Пуснахме снегорините веднага. Работили сме през цялата нощ. Хвърляме пясък и сол, тъй като много от улиците се оказаха заледени. Това съобщи за Кърджали бг вести управителят на “Озеленяване,чистота и благоустройство”Раид Идриз. Той посочи, че са наблегнали на възловите кръстовища. Има по-малки улици, в които снегорин е минавал само веднъж, но ще почистим и тях. Готови сме за нов снеговалеж, каза още Раид Идриз.

Изкарахме работниците в 1 часа през нощта. Изчакахме снегът да спре и ги пуснахме да разчистят тротоарите. Снощи темпуратурата падна до минус 14 градуса и хората ни работиха при неимоверно трудни условия, каза Алтанай Халил от “Титан Клинър”, които са ангажирани в почистването на тротоарите. Той отбеляза, че работниците му са в действие и отварят за пешеходци Студен кладенец, Байкал и връзката автогара-Веселчане. Като се позатопли ще се хвърли пясък и сол по тротоарите, за да се неутрализира заледяването.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини