Мехмед Алиев оглави БЧК в Ардино

Мехмед Алиев

Мехмед Алиев е новият председател на Българския Червен кръст в Ардино. Той бе избран единодушно на провелото се днес в залата на съветника отчетно-изборно събрание на Общинската организация. За негов заместник беше одобрена кандидатурата на досегашния председател на хуманитарната организация в Ардино д-р Себахтин Хаджисеид. Новият общински съвет на БЧК е 5-членен.

Официални гости на отчетното събрание на ардинци бяха Кузман Димов, зам.-председател на Областния съвет на БЧК, Жана Чакърова-Шукерска директор на Секретариата при ОС на БЧК и зам.-кметът на община Ардино Неджми Ходжов.

Делегатите приеха отчет за дейността си и отчета на контролната комисия за изминалите четири години.

В доклада си д-р Себахтин Хаджисеид, председател на общинската структура обърна специално внимание на хуманитарната хранителна помощ от запасите на Европейския съюз, която се раздава за пета поредна година на социално слаби, инвалиди, пенсионери с ниски доходи и безработни. В местната структура съществуват четири дружества с над 200 члена. Престои да бъдат учредени още нови дружества, което ще даде възможност в ръководните структури да бъдат включени млади доброволци, заяви д-р Хаджисеид и добави, че години наред в състава на Общинския съвет са били предложени и избирани само здравни работници. „В условията на сложните промени и предизвикателствата на настоящето и бъдещото изискват да бъдат включени в дейността на БЧК млади, ерудирани доброволци от други сфери, представители на местната власт, учители, инженери”, каза още д-р Хаджисеид.

Жана Чакърова-Шукерска изказа благодарност към ръководството на община Ардино за съвместното сътрудничество. Тя отбеляза, че местната структура на хуманитарната организация е стъпила на една добра основа, но трябва да се търсят начини за разширяване на червенокръстната дейност чрез младите хора, които са бъдещото на организацията.

В края на общото събрание бяха приети насоки за дейността на организацията в Ардино за периода 2013 – 2016 година. Определени бяха и трима делегати, които ще участват в Областната отчетно събрание на БЧК, което ще се проведе през месец февруари 2013 година.

 

Гюнер Шукри

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини