Скандал на сесията на местния парламент, опозицията бойкотира Раиф Мустафа

Опозицията напуска залата на местния парламент

Със скандал започна днешната сесия на местния парламент в Кърджали. Съветниците от БСП и ГЕРБ поискаха оставката на председателя Раиф Мустафа. ДПС застана твърдо зад него. Опозицията напусна демонстративно залата на общинския съвет и изля недоволството си пред журналистите в кулоарите на Бизнесинкубатора.

Сесията започна привидно миролюбиво. В залата за заседания един след друг влязоха председателя Раиф Мустафа и кмета Хасан Азис. Те се ръкуваха със съветниците от всички групи. Още в началото на заседанието Раиф Мустафа обяви, че това ще бъде последната сесия за годината и даде думата за предложения в дневния ред на сесията.

Лидерът на социалистите Милко Багдасаров взе думата и направи предложение като точка първа в дневния ред да бъде включена оставка на председателя, поради невъзможността му да изпълнява служебните задължения. Искането ни е базирано на Закона за местното самоуправление и местната администрация и Правилника за работа на Общинския съвет, каза Багдасаров.

При гласуването 14 от общо 37 съветници подкрепиха предложението на левицата. ГЕРБ удържаха обещанието си и дадоха рамо на червените.

След като предложението бе отхвърлено с гласовете на ДПС опозицията напусна залата. Навън Багдасаров заяви за медиите, че заради ДПС се провялат важни решения на местния парламент , къито не търпят отлагане. Ще внесем предложение за извънредна сесия на Общинския съвет на която отново ще искаме отстраняването на пхредседателя..Стартирахме и подписка за свалянето на Раиф Мустафа.Първи я подписаха съветниците от опозицията, каза още Багдасаров.

Лидерът на ГЕРБ в Кърджали и председател на групата съветници на герберите Илия Илиев,заяви, че внимателно ще проучат мотивите на колегите социалисти. Прекратяване на правомощията на председателя може да има, ако той подаде оставка, ако трайно в продължение на три месеца не може да изпълнява задълженията си или има конфликт на интереси. Готови сме съвместно да внесем искането за извънредна сесия, подчерта Илиев.

Георги Кулов

Милко Багдасаров иска оставката на Раиф Мустафа
БСП гласува оставката на председателя
Хасан Азис и Раиф Мустафа стиковат позици преди сесията
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини