Кърджалийци с психични проблеми отвориха коледен базар в общината

Базарът във фоаето на общината

Новогодишни картички, плетени кошници за великденски яйца, съдове за подправки и други художествено изработени предмети предложиха на свой коледен базар хората с психически проблеми от Центъра за социална рехабилитация “Орфей”. Техните произведения са изложени във фоаето на община Кърджали е ще останат до края на седмицата.

Миналата година също направихме базар. Събраните средства отидоха за нови материали-бои, конци, цветна хартия, както и за неотложни потребности на хората с психически проблеми от нашия център , каза за Кърджали бг вести Илиана Караилиева. Тя отговаря за трудовата терапия в центъра и е в него от самото му създаване преди две години. Смята , че трудовата терапия помага изключително много на техните пациенти. В рамките на тази терапия са включени арт терапия, музикотерапия, цветарство.

Хората които посещават нашия център живеят по домовете си и идват в него за социални контакти. Ние осмисляме живота им, каза шефът на центъра Петя Варналиева. Общо 23 души са посетителите на “Орфей” при капацитет от 30 души.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини