Трима от Езиковата с купа на областния управител

На проведения ХІІ областен математически турнир в град Кърджали учениците от ГПЧЕ „Христо Ботев” отново завоюваха призовите места. В оспорвана конкуренция с участници от природоматематически гимназии от Хасково, Смолян и Пловдив, представителите на езиковата гимназия като всяка поредна година се наредиха сред медалистите на турнира. Учениците Йоана Иванова – 8клас, Георги Базлянков – 9 клас, Стефан Боюклиев – 10 клас, Юри Филипов и Пламен Паслиев – 11 клас отново защитиха славата на своето училище като първа сила в област Кърджали по математика.

         Прецедентно бе участието на абитуриентите от гимназията. За първи път от дванадесетгодишната история на турнира трима дванадесетокласници са носители на купата на областния управител на най-добър випускник от област Кърджали. През тази година това са Валентин Йорданов Парков, Владислав Димитров Дунгов и Димитър Георгиев Ташев. От всички явили се 106 зрелостници 23. получиха отлични оценки за прием в ПУ „П. Хилендарски” – факултет Математика и информатика. Шест от тях са възпитаници на ГПЧЕ „Христо Ботев” - Валентин Йорданов Парков, Владислав Димитров Дунгов, Димитър Георгиев Ташев,  Христо Станков Станков, Димитър Младенов Шукерски  и Хюлия Юсеин Хасан.

Успехите на учениците по математика в ГПЧЕ са резултат от всеотдайната и творческа работа на математическата колегия в училището.

ГПЧЕ”Хр.Ботев”

.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини