Путин закъсал със здравето, подозират инсулт

Руският президент Владимир Путин вероятно има сериозни здравословни проблеми и това е една от причините да отлага визитите си в чужбина, включително и в България. Това спекулират германските медии след срещата на канцлера Ангела Меркел с шефа на Кремъл преди дни, цитирани от 24 часа.Интернет и руските медии от седмици буквално кипят от слухове, като най-упорит е този, според който Путин е получил инсулт. След срещата с Меркел германските медии също се включиха в догадките какво му е на Путин. Според анализ на поведението му по време на разговора с канцлера той има най-малкото сериозна гръбначна травма, писа немският в. “Ди Велт”.
Слуховете за инсулт се появиха, след като на 23 октомври общинският съветник Наталия Чернишева пусна в туитър съобщение: “Мълния! Току-що Путин е получил масиран инсулт. Слухът идва от АП. Източник съобщава, че на боса вече му опаковат куфарите”, пише съветничката, застраховайки се обаче, че информацията е доста “мътна”. Тази новина бе подхваната от руските блогъри. Според някои това е дезинформация, други саркастично призоваха руснаците да запалят свещичка.
Администрацията в Кремъл реагира незабавно. На 26 октомври сайтът Neva24 цитира трима източници от нея, които съобщават, че Путин се готви за сериозна операция на гръбнака. В момента той носел ортопедичен корсет. По-късно и това е отречено. Говорителят на Кремъл признава само, че Путин има спортна травма.Според някои медии инсултът се дължал именно на тази травма. Путин толкова се притеснявал от операцията, че това довело до удар. Във фейсбук даже имало вече създадена група “В памет на Путин”, в случай че проблемите му се окажат нелечими.Германските медии наляха масло в огъня, като веднага след срещата на Меркел с Путин направиха анализ на здравословното му състояние на базата на снимки и кадри от нея.

Източник: novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини