Заради пороя: Подводно плуване в центъра на Хасково

Каране или плуване, преценете сами

Пороят превърна центъра на Хасково в блато, а най-трагично бе между Бизнесцентъра и ОББ. Заради запушени ВиК шахти, в района пред банката се събра близо половин метър вода което превърна в почти непроходими натоварените улици „Цар Освободител” и „Христо Ботев”. Одързостилите се да преминат коли практикуваха нещо като подводно плуване-на първа и с много молитви. Всяко влизане на вода в двигателя си бе „край” в прекия и преносния смисъл. Заради това, много коли панически завъртаха в пресечките към пазара, където пък се изви грандиозно задръстване.

Най положителното на кръстовището бе, че вечната опасност от сблъсък с пешеходец не съществуваше. Никой не смееше да пресича, а тези които бяха в банката си останаха кацнали на стъпалата. Поне до пристигането на специализираната „Вома” на ВиК която започна интензивно отводняване на сектора.

Ситуацията около бизнесцентъра засега е най-тежката в Хасково, складовите бази и училищата са сухи. Въпреки че изглеждаше много, дъждът всъщност се изля в относително скромни количества - 40 литра на квадратен метър. За сравнение, фувруарските наводнения от 5-6-ти, бяха 114 литра на кв/м.

В областта е валяло от 30 до 50 м/кв.м като най-много се е изляло в Изворово-51 литра/кв.м

Г.Христов

Този заора сериозно във водата, но му се размина
Други преминаваха на първа и с много молитви
Водата затлачи движението в района

Но поне обузда пешеходците
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини