Нов вариант на проекта за ЖП надлеза предлагат на сесия утре?

Съветникът Иво Георгиев предложи и в документиран вариант идеята си за ново кръгово до Автогарата и двупосочното движение по бул."Благоев"

Нов вариант на проекта за ЖП надлеза на бул."Трети март" ще бъде предложен на вниманието на общинските съветници на редовната октомврийска сесия утре.

В писмо до медиите, съветникът от "Да за Димитровград " Иво Георгиев дава и визулна представа на идеята, споделена преди седмица, а именно изграждането на малко кръгово или елипса до Автогарата.

С примерния проект Георгиев настоява и да бъде двупосочно движението по бул."Д.Благоев" от бившето кафе "Марая" до ул."Ромен Ролан".

"Идеята предстои да бъде коментирата и със специалистите от администрацията, ще настояваме за разговори", заяви пред наш репортер съветникът, който е член на ПК по транспорт и тази по ТСУ към ОбС.

Той допълни, че е провел срещи със собствениците на търговски обекти в тази зона, за които предложеното от администрацията еднопосочно движение е проблемно. По думите му, тази зона от години е "язва" за транспортния поток в града.

"От гледна точка и на екологията, изграждането на още едно кръгово ще спести отделянето на парникови газове в атмосферата, тъй като няма да се наложи шофьорите да обикалят до кръстовището на бившия ресторант "Тракия", за да обърнат, поясни още Георгиев.

Вариантът, предложен от Иво Георгиев с ново кръгово до Автогарата

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини