Такситата окупираха кръговото на автогарата,делят клиенти с проститутките

Таксита окупираха автобусната спирка на автогарата след дългогодишна борба. Таксиджиите си извоюваха правото да чакат нощем гости на Кърджали пред самия й вход. Тук се въртят и мургавите жрици на любовта, които също както шофьорите, чакат някой платежоспособен клиент от Истанбул, Бурса или Измир. Таксиджиите често обслужват двойки клиенти до някой от хотелите на града. Идилията се нарушава само от някоя патрулка на полицията. Ченгетата често се закотвят на островчето на бул.”България”за да внушават респект.

 Дълги години Пътна полиция в Кърджали бе против такситата да чакат клиенти на автобусната спирка пред автогарата. Таксиметровите фирми обаче подеха истинска битка. Общината разреши след 20 часа, когато автобусите спират да се движат, такситата да спират там. Аргументите са че до 6,00 часа сутринта движението не е натоварено. Те са стопаните на пътя. Ние не можем да не се съобразим с това,каза за Кърджали бг вести шефът на Пътна полиция Иван Бакърджиев.

 Началникът на отдел в общината Орхан Кадиров,твърди друго. Според него през 2010 г. на заседание на Комисията по безопасност на движението е постигнат компромис с участието на Пътна полиция. Решено е такситата да могат да изчакват клиенти на спирката от 20,00 часа до 6,00 сутринта.

  Наш екип бе свидетел на мирното съвместно съществуване на таксиджии и полицаи. В 20,15 часа в четвъртък таксита бяха буквално окупирали колелото на автогарата пред погледа на двойка полицаи.

   Според Иван Бакърджиев е недопустимо това да става на кръстовище,още повече, регулирано с кръгово движение.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини