Кметът погва със съдия изпълнител неизрядните данъкоплатци

Хасан Азис

 Общината ще събира данъци и такси от неизрядни платци чрез съдия изпълнител. За сега кметът няма да назначава публични изпълнители в администрацията, научи Кърджали бг вести. На днешната сесия на местния парламент градоначалникът се закани да води агресивна политика спрямо недобросъвестните данъкоплатци. По негово предложение отделът за местни данъци и такси става дирекция. Ще бъде проведен конкурс за директор и началник за отдел. От общинска администрация към звеното събиращо данъци и такси се пренасочват трима служители.

  Кметът обяви, че структурните промени се готвят отдавна. Една от тях е била и идеята за четвърти зам.-кмет по финансовата политика. Общината има да получава 3 млн. лева от данъци и такси за последните три години. Мерките, които предприемаме са с цел събирането им, подчерта градоначалникът.

 Общинският съветник от ГЕРБ Огнян Иванов изрази подозрения, че структурните промени са насочени към осигуряване на постове на приближени на кмета Хасан Азис. Няма никаква необходимост от назначаване на директор и началник отдел. Това се прави за определени хора, смятат от ГЕРБ.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини