ГЕРБ поиска оставката на Хасан Азис заради Пазара

Съветници от ГЕРБ

ГЕРБ поиска оставката на кмета Хасан Азис заради Пазара на производителите. Това стана на днешната сесия на местния парламент в Кърджали. Общинския съветник от управляващата партия Огнян Иванов обвини градоначалника, че носи персонална вина за целия проект, който е нерентабилен.

  Кметът от своя страна заяви, че се полагат усилия да се погасява кредита към банка „Алианц” и Пазара да остане общинска собственост. ГЕРБ трябва да кажат дали са за това пазара да остане общински или да го вземе банката, отсече градоначалникът.

  Председателят на групата съветници на ДПС Расим Муса обяви, че приходите на Пазара на производителите са нараснали при новото ръководство с 35 на сто.

  Общинските съветници гласуваха за продажбата на парцел до хипермаркет Билла с условието 700 000 лева да бъдат отпуснати като безлихвен заем на общинското дружество Пазар на производителите. Те трябва да служат за погасяването на задълженията му. Старото ръководство дълго време не е внасяло ДДС стана ясно на сесията. Погасяването на борчовете на Пазар на производителите ще позволи договорът на дружеството с банка „Алианц” да бъде вписан в съда. Така ще се избегне възможността кредита да стане изискуем. Ако кредита стане изискуем от банката, общината ще трябва да се бръкне с още 4,5 млн.лева за да възстанови средствата, отпуснати за градежа на тържището със средства на програма САПАРД.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини