НАП Кърджали събра над 15 милиона просрочени данъчни задължения

Над 15 милиона лева от просрочени данъчни и осигурителни задължения е събрал офисът на НАП в Кърджали от началото на 2012 година към 31 август.  7 милиона лева са събраните просрочени данъци, а близо 7 милиона и половина лева са от осигурителни вноски, съобщават от офиса на приходната администрация тук. Спрямо същият период на миналата година от НАП отчитат ръст от 52 % в събираемостта на този вид задължения, а изпълнението на плана  на офиса по този показател е 91 %.

Най-голям е делът на събраните „забравени” осигурителните вноски – над 7 400 000 лв. Следват вноските от ДДС – малко над 5 милиона лева. Над 2 600 000 лв. са събраните суми по Закона за корпоративно подоходно облагане и от данъци върху доходите на физическите лица, също с изтекъл срок за плащане.

Близо 400 нови дела от началото на 2012 година до момента са образувани от НАП в Кърджали спрямо лица, които не са внесли доброволно задълженията си към бюджета и не са потърсили контакт с агенцията за търсене на варианти за тяхното погасяване. Наложени са 548  запора на трудови възнаграждения, банкови сметки и върху превозни средства.

 По този повод от Националната агенция за приходите съветват лицата, които имат затруднения при плащането на данъци и осигуровки, да се обръщат своевременно за съдействие към публичните изпълнители от дирекция „Събиране”

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини