Хакнаха с клип на Азис сайта на съда, издал присъдите на "Pussy Riot"

Oфициалният сайт на Хамовническия съд в Москва, който издаде присъдата срещу трите момичета от пънк групата "Pussy Riot", бе хакнат тази сутрин. На началната му страница бе качен видеоклип с хомосексуално съдържание на песента "Мразиш" на известния в България певец Азис, съобщи Интерфакс.

Основният текст на началната страница беше заменен с лозунга: „Свобода за Pussy Riot!”. Като фон звучеше една от песните на групата.

Отговорност за хакерската атака пое международната група "Анонимните", която призова да бъдат освободени осъдените на две години затвор три момичета от пънк групата, посочва руската секция на Би Би Си.

Под клипа на Азис бяха публикувани данни за доходите на служителите на съда за 2011 г., но няма сведения за Марина Сирова, която води делото за хулиганство срещу "Pussy Riot".

"Ние сме американските "Анонимни". Ние нито забравяме, нито прощаваме", се казва в едно от съобщенията, които се появиха на сайта тази сутрин. Тези надписи се смениха с друг, който гласеше: "Справедливият съд може да бъде само открит. "Pussy Riot" са живи", и бе поместена снимка на известния програмист Ричард Столман, основател на движението за свободно програмиране.

Първоначално сайтът бе недостъпен и излизаха съобщения, че е претоварен от посещения, а когато отново заработи, се оказа, че съдържанието му е значително променено. Поместен бе и новият сингъл на останалите на свобода членове на "Pussy Riot" - "Путин запали огньовете на революцията". В някои раздели на сайта се появиха и нецензурни надписи.

Малко по-късно тази сутрин сайтът беше възстановен, върнато е обичайното му съдържание.

Интересът към Азис в Русия започна в началото на тази година, след като той бе осмян в шоуто “Comedy club” по тв канала ТНТ за песента "Мразиш". Той пък им отвърна с клип към следващото си парче "Хоп", в което "жегна" руснаците с един от символите им - руската баня.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини