Катерене по палмови дървета за Деня на независимостта

А познайте защо колелата са на тези стълбове. те трябва да бъдат достигнати от отборите. байковете са награда, освен това във висящите кутии има всевъзможни други трофеи - от кърпи и дрехи до пачки пари.

Катеренето е по случай Деня на независимостта на Индонезия 17 август. Честванията, освен катеренето по палмово дърво, включват много други традиции, като вдигане на знамето, украсяване къщи и офиси в червено и бяло, фойерверки и т.н. Има много игри през целия ден. Например, състезание по изяждане на скаридени каксчета,  по декорации (Lomba Sepeda Hias),,, но Panjat Pinang, катеренето по палмово дърво е от най-популярните.

Отборите са по четирима, който трябва да разработят най-добрата стратегия, за да достигне един до наградата. Колкото по-високо е разположена наградата, токова висока е стойността й. Задачата е толкова трудно, че противниковите отбори си знаят, да се налага да си сътрудничат. Дори и при това положение, конкуренцията продължава между един и два часа или даже по-дълго. Стълбовете са много.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини