Тренировъчен лагер-сбор по Да Дао се проведе в Ардино

От 29 юли до 5 август в Ардино се проведе традиционният подготвителен лагер-сбор на Спортен клуб по бойни изкуства „Да Дао”. Участие взеха над 80 състезатели от цялата страна. Тренировките се провеждаха три пъти дневно във физкултурния салон на Професионална гимназия „Хр.Смирненски”, а практикуващите бяха разделени в две групи, начинаещи и елитни. Групата на елитните практикуващи се водеше от ренсей Стоян Цветкашки- създател на Да Дао и ръководител на организацията, а на  начинаещите от сохай Христина Шопова от Пловдив и сохай Алпер Мюмюн- старши инструктор на школа Кърджали. Тренираше  се техника, теория и практика на Да Дао, удари с ръце, ритници, защити, бойни комбинации, тренировъчни битки.

В една от тренировките беше направен поход до историческата забележителност „Дяволския мост“, където практикуващите имаха възможност да си отпочинат от тежките тренировки и да се насладят на лятното слънце и хладните води на р. Арда.

Домакин на лагер-сбора беше местният Спортен клуб по бойни изкуства “Да Дао” с инструктор сохай Алпер Сами. Базата в Ардино разполага с отлични условия за тренировки на открито и тренировъчна зала екипирана за бойни изкуства. В нея се тренират техники на хвърляне, борба, ключове, контрол.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини