Проект на Община Момчилград беше избран да представи Оперативна програма „РЧР”

Повече от 400 деца  от община Момчилград бяха обучавани допълнително в интерактивни стаи по информационни и компютърни технологии,  история, човек и природа, география.  Най-малките от детските градини в селата Груево, Нановица, Звездел и Равен научиха повече за  буквите и цифрите с помощта на инсталирани компютърни системи. „Децата получиха много нови знания и в клубовете по интереси. Учеха, а и се забавляваха”, коментираха техни преподаватели на заключителната конференция по проекта „Интерактивно обучение в подкрепа на интеграцията на децата и учениците от етническите малцинства в община Момчилград”. Той беше  финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” с подкрепата на Европейския социален фонд.Проектът на Община Момчилград беше избран за документален филм, който да представи  Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Снимачният екип направи кадри и интервюта с участници в селата Равен и Груево. 
На заключителната конференция екипът по проекта представи всички дейности, резултати, много снимки от обучението и кадри от дните на изкуствата, показани от деца. „Ако има подобен проект,  ще поискам детето ми отново да бъде включено. Вълнуваше се и показваше  вкъщи  какво е научило”,  обясни Мирослава Любенова, майка на дете от градината в с. Груево.
Кметът на община Момчилград Акиф Акиф поздрави участниците и заяви, че общината ще подкрепя всички инициативи, които мотивират децата да учат.
На конференцията присъстваха преподаватели, родители, директори на училища и детски градини. Беше отчетено, че са внедрени и разработени 19 плана за допълнително обучение. По проекта бяха създадени 20 клуба по интереси в училищата и 6 групи за извънучебна дейност в детските градини. Децата участваха в 4 художествени конкурса и спектакли. Над 400 деца се включиха  в допълнителното обучение, повече от 80 учители бяха обучени да използват събременни техники на преподаване  с електронно съдържание.  Партньори на общината бяха ОУ „Н.Й. Вапцаров” – с. Груево, ОУ „Н.Й. Вапцаров” – с. Звездел, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – с. Нановица, ОУ „Васил Левски” – с. Равен, ЦДГ „Слънце” – с. Груево, ЦДГ „Пролет” – с.Нановица, ЦДГ „Букет” – с. Равен.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини