Историческа акция на ФБР, българин сред задържаните

България влезе отново в световния информационен поток със съобщението за арестуван в страната ни член на специализирана международна организация за измами с кредитни карти.

Разследването е проведено на четири континента и в продължение на две години в него са участвали внедрени агенти на ФБР.

Арестуваните 24 души се разпределят по географски признак така: САЩ /11 души/ Великобритания/6/,Босна и Херцеговина /2/ България /1/, Норвегия/1/, Германия/1/.

Четирима от участниците в международната престъпна система все още се издирват, съобщи АФП. Според РИА"Новости" има арестувани и в Италия и Япония.

Това е най-голямата в историята операция срещу киберпрестъпността на американските спецслужби. Арестувани са участници в САЩ и осем други страни.

"Арестите предизвикват сериозни сътресения в подземния свят", казват от ФБР.

"Картодържателите", както нарекли престъпниците, извличали данни не само с помощта на шпионски компютърни програми от персонални устройства, но и разбивали бази данни на банки, хотели, търговски фирми и ги препродавали с помощта на световната компютърна мрежа, където били внедрени агентите на ФБР, пише РИА"Новости".

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини