Къща-тоалетна за 1,1 млн. долара

Азиатците са хора, които все още се опитваме да разберем. Но със сигурност има човек, когото никой у нас не би наел за архитект - това е кореецът Сим Джае Дък, по-известен в Корея като Господин тоалетна. Просто човекът има огромен принос за по-добрата хигиена и облагородяване на местата за естествени нужди в цялата държава. Той дори е председател на Световната тоалетна асоциация.

Мъжът е толкова погълнат от темата за хигиената, че дори си е построил дом с формата на клекало в град Сувеон, на 40 км от Сеул. Той е бивш кмет на града. Е, другата причина за стряскащата форма на дома му е това,че той всъщност се ражда именно в обществена тоалетна, защото майка му е следвала традиционни за страната вярвания.

Проектът за къщата тоалетна струва $1,1 млн. Площта е 419 кв. м. Сградата е на два етажа. Направена е от стомана, бетон и стъкло. Около дома на Сим минава малко поточе, а отпред има красива и поддържана градина. Преди Сим да се разположи окончателно в странния си дом, всеки, който разполага с повечко пари, ще може да наеме нестандартната къща срещу сумата от $50 000 на ден.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини