Величествен древен тунел, опасващ България, почвал от Асенова крепост

Преди хиляди години на мястото на днешен Пловдив е съществувало селище на две нива – надземен и подземен. Надземният град отдавна е разрушен, но е останал подземният, под тепетата, намиращ се дълбоко под земята, в който се съхраняват непознати засега на науката енергийни източници и съоръжения, както и безценни описания за историята на Земята, подземните градове и космоса, пише в."Всеки ден".

Според писателя и бивш полицай от отдел "Тежки престъпление" Милан Миланов, земята на днешна България е най-тясно свързана със земното ядро, от което зависи животът на планетата Земя. Затова и българите носят в душевността си скрита силна енергия. В своята книга "Тайните подземия на България" той разкрива, че тепетата са свързани помежду си с подземни тунели. Под целия Пловдив има мрежа от тунели, в които има изградени съкровищници на няколко нива, където се съхраняват уреди и предмети на древни народи, като в най-горните им нива са съхранени и съкровища от първите траки, заселили се тук.

За величествен таен тунел учените говорят отдавна. Предполага се, че той свързва не само Пловдив с Родопите, ами преминава и под цяла България. Тунелът е седем метра широк и целта му е била да свързва пръснатите крепости на територията на страната. Така владетелите са можели бързо да избягат в случай на опасност. В тунела се влиза от Асеновата крепост, която е близо до Асеновград. Затова и самата крепост е заобиколена от храсталаци и като цяло е сравнително труднодостъпна. Забележителността нарочно се държи извън комерсиалното и масовото, за да не бъдат разкрити тайните й от всеки втори човек. Само тези, които наистина се интересуват и познават тайната на земята имат право на достъп в тунел.

Подземията се пазят ревностно от група хора, пръснати из цяла България, които крият в тайна скривалищата и от време на време пускат подвеждащи информации за истинските входове. Те са общо шест, но от тях вече действат само два. Един от тунелите е излизал в пещерите на резервата "Червената стена" над Бачково, разкрива в свое интервю доц. Ангел Калинов, оглавявал дълги години катедрата по генетика към ВСИ – Пловдив. Тунелите свързват манастири с тракийски светилища и съкровищници. Легендите разказват, че по тях е минал дори кораб с извънземни преди хиляди години.

Корабът пристигнал в днешна България и от Черно море, по специален подземен канал, достига до Родопите, където акостира. Нищо от "товара" му не е било използвано. "Товарът" му е съхранен в специални камери на кораба. Дали това е истина никой естествено не може да потвърди, но че подземията са използвани за бягство и скривалища може да се докаже от множеството артефакти, които “бълва” земята на Пловдив и около него. Градът се е използвал от много царе заради доброто си стратегическо място, разположено добре скрито между седем тепета, колкото са били навремето. Но не само това. Пловдив е неразривно свързан с Родопите – планина, която крие много енергия и тайни в себе си.

Родопа планина е възпята в много народни песни и предания. Всеки, който е живял сред природата й разказва за необикновената сила на нейните тайнства, за самодивската красота на планините. Пловдив е “откърмен” с енергията и силата на Родопа. Тунелите под него го свързват с природата и дори в нашите модерни времена градът остава зареден с положителна енергия.

Тепетата отговарят на седемте чакри

Според специалисти по медитация вълшебната цифра на тепетата 7 не е случайна. Седем са, защото отговарят на седемте чакри на човешкото тяло. Затова и тези хълмове са пропити с кръвта на множество принесени в жертва на боговете животни. Затова и тепетата имат двустранна сила – ако отидеш при тях с лоша мисъл, с натоварена с грехове душа – тяхната сила ще ти повлияе отрицателно. Но ако отидеш с чиста душа и мисли – те ще те заредят с мъдрост. Дори минерална вода е преминавала навремето през Бунарджика. Това е изворът, който стига и до известното балнолечебно градче Хисаря. Минаралният изовор на Бурнаджика в Пловдив е секнал през 1928 по време на голямо земетресение.

Старият град лекува болни

Всяко лято Пловдив се пълни с туристи. Те най-вече се концентрират в Стария град, но не малка част от тях идват и по друга причина. За лечебните качества на града и Родопите се говори много в Европа.Затова и много англичани са си купили къщи именно в околността. "Въздухът тук е различен, зареден е с нещо, което не съм усетил никъде по света. А съм пътувал много, живял съм дори една година в Тибет с надежда да открия себе си. Успях едва в Пловдив", разказва Джордж от Бирмингам, който от две години живее в село Марково. Дори CNN препоръча Пловдив като туристическа дестинация. "Пловдив привлича като най-древния град в Европа, съхранил в себе си невероятно и богато културно наследство", посочва световния канал.

Източник: znaniebg.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини