52-ма ученици от Кирковска община показаха майсторско колоездене

Златни медалисти станаха участниците от ОУ “Ив.Вазов” в село Чакаларово

“Мога да управлявам велосипед безопасно!” беше мотото на осмото по ред състезание по колоездене, организирано и проведено от РУП - Кирково със съдействието на община Кирково, която осигури наградите, медалите и купите за победителите. Първият етап беше решаването на тест за проверка на знанията за правилата за движение по пътищата, а вторият етап – преминаването на препятствия с велосипедите.

52-ма велосипедисти от 8 училища и от клуб “Млади приятели на полицията – колоездене” при РУП – Кирково показаха отлична теоретична подготовка и знания върху Закона за движението по пътищата. Във втория етап от състезанието колоездачите заобикаляха 5 конуса в зиг-заг, пренасяха чаша с вода, показаха майсторско движение през тесни тунели и улей, извършиха маневри пред пешеходна пътека.

 В индивидуалната надпревара  победители станаха Йоана Иванова Радославова и Димитър Бисеров Николов от ОУ “Ив. Вазов” – Чакаларово

Отборно учениците  от ОУ “Ив. Вазов” - Чакаларово бяха най –добри, след тях и при момчетата, и при момичетата се класираха отборите на СОУ “Отец Паисий” - Кирково. Трето място при момичетата заеха състезателките от ОУ”Васил Левски” - Дрангово. При момчетата трети останаха участниците от ОУ”Васил Левски”- Тихомир.

Наградите, медалите и купите връчиха кметът на община Кирково Сали Рамадан  и началникът на РУП-Кирково Валери Спасов, които призоваха децата  да се пазят на пътя като пешеходци, велосипедисти и пътници.

В залата на РУП - Кирково се проведе семинар на тема “Живот без насилие в община Кирково” с участието на институциите, работещи по проблемите на подрастващите, директори на училища, учители и ученици.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини