ГЕРБ:Сменяме ръководството на пазара,но не безусловно

„ Групата на ГЕРБ в ОбС гласува за смяна на ръководството на Пазара, защото голяма част от проблемите на тържището са натрупани по вина на стария директорски борд, на неговото бездействие и некомпетентност. И би било проява на очевадна незаинтересованост и политическа безотговорност да бъде запазено статуквото и досегашният мениджърски екип да остане на поста си. Позицията ни по темата „Пазар на производителите”е принципна, тя е публично известна отдавна. И твърдението, че ГЕРБ кадрува заедно с ДПС е меко казано смехотворно. Нямаме представител в новия управителен съвет на дружеството, за разлика от левицата не сме обвързани с нито един от тримата му членове и няма как да бъдем обвинени в користолюбие, още по-малко да ни се вменява вина за загробването на Пазара”, коментира председателят на групата Илия Илиев.  

„Тържището е в критично състояние и реално няма ръководство. Всяко протакане може да има фатални последици. В момента смяната на борда е единственият полезен ход, който ОбС може да направи, давайки шанс на ново експертно ръководство, което да излъчи  нов изпълнителен директор.  Що се касае до политическия инат на БСП, за него няма друго обяснение, освен неудовлетворени претенции за пост в управителния съвет на Пазара. За пореден път левицата не съумя да се самоопредели и да формулира исканията си. В стария ОбС е подкрепила мегапроекта, а сега „се хваща” за състава на борда.

ГЕРБ подкрепи смяната на ръководството, но не безусловно. Искаме пълна прозрачност и отчетност от дружеството на всяко тримесечие, както е регламентирано в устава му, адекватна антикризисна програма, съобразена със състоянието на активите и пасивите му, строга финансова дисциплина, гъвкав мениджмънт и „размразяване” на преговорите с банката-кредитор, които бяха стопирани от общината.

Категорично се противопоставяме с пари от продажба на общински имоти да се закърпва бюджета на пазара. И нека не забравяме основното – кредитът за изграждане на Пазара, взет от „Алианц банк” е изискуем от края на 2011 г, той не се обслужва и демонстрации като тази на БСП дали в борда да влезе лицето Х или лицето У още повече стягат примката около дружеството. Вместо да хленчат социалистите да поемат солидарна отговорност с партньорите си от ДПС за окаяното му състояние. И да се фокусираме около основния проблем, а той е как да бъде избегната разпродажбата на Пазара. Другото са политически пози и пазарлъци”. Това се казва в информация за медиите изпратена от местната централа на ГЕРБ.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини