„Гербери” от Турция посрещат Ахмед Доган в Джебел

Цял автобус с изселници от Кърджалийско е пристигнал у нас по покана на депутата от ГЕРБ Цвета Караянчева и на общинското ръководство на партията в Джебел, и днес 50-те гости ще се включат в отбелязването на годишнината от Майските събития през 1989 г., предаде репортер на БГНЕС.

Снощи към 19 ч. през Кърджали премина ескортът на лидера на ДПС Ахмед Доган и се отправи към комплекс „Маказа” недалеч от областния град, където се събра партийният елит. Доган ще участва в митингите в Джебел /днес/ и в село Бял извор, Ардинско /утре/, а междувременно ще стегне редиците на враждуващите лобита в ДПС в Кърджали.

От централата на ГЕРБ в Кърджали съобщиха за безпрецедентното присъствие на гостите от турския град Бурса, които ще участват във възпоменателния митинг за драматичните събития и жертвите на „възродителния процес” на площада в Джебел. „За пръв път политическа сила извън ДПС кани гости за традиционните чествания на 19 май. Този ден не е запазена марка на ДПС и никой няма право да си присвоява заслугите за отвоюваните от обикновените хора права и свободи”, гласи изявлението на общинския председател на ГЕРБ в Джебел Мюмюн Исмаил, разпространено от партийния офис. Нито той, нито съветниците в местния парламент обаче са получили официални покани за включване в събитието, което по традиция ще премине под засилена полицейска охрана.

В Джебел днес се очаква към Доган да се присъединят лидерите от централата на ДПС, депутатите, кметовете и многоброен актив и симпатизанти, както и множество гости от Турция.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини