Ченгета спипаха наркодилъри от Кърджали и Хасково

Шестимата задържани са с множество криминални регистрации и осъждани.При проведена вчера съвместна операция на служители от областните дирекции в Кърджали и Хасково вчера е неутрализирана престъпна група, съхранявала и разпространявала наркотици. На бул.„Освобождение” в Хасково бил спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“ с кърджалийска регистрация, в който пътували двама мъже – С.С./29 г./ и Д.С./41 г./ и две момичета на 21 години – З.М. и Т.А., всички от Кърджали. След подадения сигнал за спиране, автомобилът рязко потеглил назад, ударил стоящия зад него 41-годишен служител от областната дирекция и продължил движението си с висока скорост около 200 метра. Ударил се в бордюра, разделящ локалното платно от булеварда и се завъртял на 180 градуса. Последвала проверка в колата, където криминалисти открили грам бяло прахообразно вещество - амфетамин, газов пистолет с патрон в цевта, бейзболна бухалка и множество спринцовки и игли.
В хода на разследването било установено, че мъжете посетили Хасково, за да си купят хероин. В града те се срещнали с М.А./37 г./ и А.Р./34 г./ от Хасково. 37-годишният в района на булевард „В.Левски” им продал 5 грама хероин за 250 лева. По техни думи, част от него те приготвили и употребили веднага.
Двамата  - С.С. и Д.С. имат общо 78 заявителски материала и 30 присъди – за измами, телесни повреди, хулиганство, разпространение на фалшиви пари, управление на  МПС след употреба на алкохол, кражби, обсебване, изнасилване, трафик на хора, принуда, закана за убийство и убийство. Последната присъда на 41-годишния мъж е ефективна за убийство - 9 години и осем месеца, излязъл е от затвора през 2011 г.
Едно от момичета има два заявителски материали и присъда за държане на високорискови наркотични вещества и кражба.
М.А. и А.Р. също са познати с криминални прояви. Имат общо 24 заявителски материала и 17 присъди за кражби, грабежи, склоняване към проституция, разпространение на високорискови наркотични вещества, средна телесна повреда.
Предстои  повторен оглед на колата. Полицейският служител е настанен в болница, с охлузни рани, без опасност за живота.
Шестимата са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини