Два волейболни отбора на "Славейков" на национални финали

По традиция "училището за шампиони" класира два от трите си мъжки волейболни отбора на националните финали след успехи на зоналните първенства. На проведената в Кърджали зона за учениците от 5-7 клас областният първенец на СОУ "Петко Рачов Славейков" се наложи безапелационно над отборите на Димитровград и Казанлък и заслужено ще участва в републиканските финали в град Добрич. Треньор на младите надежди на кърджалийския волейбол е Павел Митев. Отборът е изключително перспективен, съставен е от състезатели с извънредно добри индивидуални спортно-технически показатели, които се сработват перфектно в екип.

След много оспорвана надпревара и надигравайки изключително силните съперници от Димитровград и Казанлък, славейковският отбор на юношите 11-12 клас също се класира за републикански финал. Треньор на тима е Димитър Гочев. На "старшите" волейболисти им предстоят тежки срещи в националното първенство в град Етрополе от 3 до 6 май.

Амбициите на славейковци по традиция са свързани с достигане на златните медали в България. През последните 6 години отборите са неизменни призьори, като само през миналата година юношите 11-12 клас се завърнаха със сребърни, а девойките 11-12 клас с бронзови национални отличия. Преди три години юношите донесоха в Кърджали златото. Добре структурираните отбори тази година предполагат същите добри постижения. Успех, славейковци!

Нешка Шопова

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини