23 °C

В СОУ „П.Р.Славейков” стартира проект „Младежта в действие”

На 01.04.2012г. в СОУ „П.Р.Славейков” – Кърджали стартира поредният проект, финансиран от програма „Младежта в действие”. Проект „Пътища” представлява младежка инициатива и ще бъде изпълняван в периода 01.04.2012г – 30.10.2012г. В него доброволно и безвъзмездно участват млади хора от СОУ „П.Р.Славейков” и Комплекс за социални услуги, Център за настаняване от семеен тип – град Крумовград. Съвместните инициативи, реализирани от двете институции, се дължат на общото разбиране за необходимостта от подпомагане активното участие на младите хора в доброволчески общественополезни и социално ангажирани дейности, както и възможно най-ефективно да се противодейства на социалната изолация и маргинализацията на децата и младежите, настанени в социалната институция в гр. Крумовград. Идеята на проекта отразява стремежа чрез доброволно и безвъзмездно активно включване на младите хора от двете организации възпитаниците на кандидатсващата организация да бъдат подпомогнати в тяхната активна ангажираност като средство за усъвършенстване и подобряване на способностите им за лично, социално и професионално развитие, а възпитаниците на социалната институция да придобият знания и умения, необходими им за успешна бъдеща социална, професионална и личностна интеграция в обществото. По този начин идеята на проекта „Пътища” съответства и на годишен приоритет „Европейска година на доброволчеството” и кореспондира с приоритети „Приобщаващ растеж” и „Предизвикателства пред света, свързани с околната среда и измененията на климата» на Програма „Младежта в действие” за 2011г.

Целите, заложени в проект „Пътища” отразяват практическите стъпки за реализацията на идеята. Те са в съответствие с  целите и приоритетите на програма „Младежта в действие”:

  • Активно доброволческо участие на младите хора от от СОУ „П.Р.Славейков” – гр. Кърджали чрез осигуряване на условия за съвместна работа на с възпитаниците на Комплекс за социални услуги, Център за настаняване от семеен тип – град Крумовград при предоставянето на обучение за работа с ИКТ на възпитаницете на социалната институция и дейностите на открито. Работата за постигането на тази цел ще спомогне за развиване на солидарност и насърчаване на толерантност сред младите хора
  •  Популяризиране на активното гражданство на младите хора чрез включването в съвместните дейности на инициативи, работещи за избягване на социалното изключване и маргинализацията на младите хора в неравностойно положение
  • Повишаване на осведомеността и мобилизацията на младите хора по отношение на екологичните предизвикателства, свързани с околната среда и измененията на климата, като средство за насърчаване на развитието на по-екологично мислене и поведение сред младите хора, както и сериозно отношение от тяхна страна към по-устойчиво развитие.

Работата на младежите по проекта ще бъде подпомагана от тренер, при осигуряване на всички необходими условия за безопасност и сигурност на участниците. Ще бъдат проведени необходимите инструктажи, младежите – участници в проекта ще извършват предвидените дейности при непрекъснато наблюдение и съдействие от страна на участващите като доброволци педагози.

Нешка Шопова

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 23.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С финансови и други придобивки ще отбележите днешния ден. Развитията ще ви зарадват, но основната заслуга за тях сте вие самите. Сега може да успокоите темпото и да споделите с близките си доброто си настроение. Очаква ви приятен и ненатоварен ден, красивите гледки на природата ще върнат силите и желанието ви да не прекъсвате добрата тенденция.
23 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Налице са всички изгледи този ден да мине спокойно и без излишни емоции. Имате нужда от почивка и хубавото е че ви се откриват добри възможности за разтоварване. Отложете разговор с ваш близък, ако обстоятелствата го позволяват, тъй като това само ще ви натовари, а и едва ли ще успеете да постигнете целта си. Съобразете се с нещо, което любимия човек иска от вас.
23 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Заемате се с доста задачи, но непостоянството ви може да ви изиграе лоша шега. Бъдете внимателни при работа с документи, не подписвайте нещо, със съдържанието на което не сте запознати достатъчно добре. Хармонични семейни и професионални отношения.
23 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
За някои ваши проблеми могат да ви помогнат ваши близки. Ремонтна дейност ще ангажира вниманието и силите на част от вас. Други ги очаква приятна изненада и придобивки. Самочувствието ви е на ниво, а чувството ви на хумор ще ви обгражда с приятна компания. Успешно представяне на изпити очаква учащите се.
23 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Тръгвайки на път, има задачи, които не търпят отлагане. Подгответе автомобила, консултирайте се за променените услови по пътищата, ако има такива и шофирайте внимателно. Радостни вести ще направят деня ви по-вълнуващ. За някои те са свързани с предстояща изява, за други с възможност да реализират финансова сделка.
23 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Получавате добри новини, свързани с настоящата ви работа, което ще ви позволи да действате доста по-свободно днес. Внимавайте обаче с ангажименти, свързани с хора, които не познавате твърде добре. Ще ви се наложи да вдъхнете повече увереност на човек от обкръжението ви, който е на прав път, но му липсва самочувствието че ще успее.
23 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Изпълнени сте с ентусиазъм и идеи за амбициозни проекти, и нямате търпение да пристъпите към осъществяването им. Помислете разумно какво сте в състояние да жертвате за да осъществите друго. Едва тогава пристъпете към действие. Обърнете внимание и на потенциалните партньори, в сътрудничеството ви има бъдеще.
23 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес ще бъдете изявено активни. Ако се измъчвате от тревожни мисли по определен човек, по добре поговорете с него. Ще си изясните недоразуменията и ще ви олекне. На работното място не допускайте да ви приписват чужди пропуски. Старайте се с поведението си в семейството да предизвиквате уважение.
23 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е много ползотворен за вас. Ще преминавате през различни перипетии, докато накрая не постигнете своята цел, макар и на висока цена. Имате подкрепата на близките си, а това е достатъчно за вас, за да покажете на какво сте способни. Вечерта ще имате възможност да си починете.
23 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Следвайки интересите, ще пренебрегнете нечие неодобрение във връзка с действията ви и ще продължите напред. В обкръжението ви има хора, чиито оценки не винаги съвпадат с вашите и приемате отношението им враждебно, но боже и да грешите. Вземете мерки и не изоставяйте в сроковете, които не търпят отлагане.
23 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Намирайте мярката във всичко, за да не си създавате сами затруднения. Денят предразполага към съзидателна работа, творческите занимания ще са интересни и създаващи усещане за пълнота. Любовта е до вас, стига да отворите сетивата си за положителните вълнения, с които ни зарежда допира й.
23 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Насочете желанието си да се утвърждавате като професионалисти в перспективна посока. Не пропускайте добрата възможност. Бъдете по-гъвкави при вземането на решения и ще стъпите на вярната пътека. Ставащото идва да ви покаже, че пред вас се откриват нови хоризонти. С далновидността си печелите преднина, очакват ви възнаграждения и придобивки.
23 юни 2021
Последни новини