„Юнак” загуби от „Граничар” с 1:3

Съставът на „Юнак” допусна втора поредна загуба от началото на пролетния полусезон. В мач от 15-ия кръг на областното първенство за мъже младите възпитаници на новия турски треньор Турхан Гьокбайрак не успяха да се противопоставят на „Граничар” и загубиха двубоя с 1:3.

Още в 4-та минута на мача гостите от Кирково поведоха с 1:0 след отлична атака и гол на Синан Ферад. „Юнаците“ успяха да се върнат в мача в 14-та минута, когато

Ертем Мехмед възстанови равенството след  грешка на вратаря Борислав Алчев.

В 32-ата минута играч на „Граничар” беше фаулиран на около 25 метра от вратата на Красимир Каралийчев. Капитанът на гостите Христо Инджов застана зад топката и с перфектно изпълнение я прати в мрежата на домакините.

През второто полувреме играта се водеше предимно в центъра на терена, но постепенно възпитаниците на Златко Инджов наложиха превес и логично отбелязаха още един гол, дело на Адриан Димитров. В края победата на „Граничар” можеше да бъде и още по-убедителна, след като Синан Ферад бе изведен сам срещу Каралийчев, но ударът му мина на сантиметри от напречната греда.

„Играем с юношеския отбор на клуба. Градим нов футболен отбор. Ще им трябва повече време за сплотяване”, коментира след мача наставникът на „Юнак” Турхан Гьокбайрак.

Старши-треньорът на „Граничар” Златко Инджов остана доволен от победата над „Юнак”. „И двата отбора показаха добра спортменска игра. Организацията в Ардино бе перфектна. Поздравявам домакините за нея и само можем да си пожелаем и останалите терени в областта да са на такова ниво. Целта е да популяризираме футбола, а младите хора да спортуват”, заяви Инджов.
Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини