Ненормално: Спряха вестник заради димпломата на Иво Димов

Вестникарско разследване на дипломата на димитровградският кмет и бивш депутат Иво Димов мистериозно изчезна от хасковските репове. Броят на 168 часа със заглавие „Кмет, доскоро депутат, размахва фалшива диплома” най-вероятно отсъства и от вестникарските будки на целия регион, включително и Димитровград. Вестникът пристига първо в Хасково и оттам се разпространява из цялата област. За липсата на 168 часа потвърди и Николай Господинов, представител за Хасково на фирма „Братя Герини”, най-големия разпространител на вестници в региона. По думите му заявката е била изпълнена, но самият вестник го няма. Човекът първоначално не се учуди особено, понеже всеки ден липсвали по няколко заглавия, които пристигали на следващия ден, пък и 168 часа бил със само 100 бройки за Хасково. За Димитровград обаче тиражът би могъл да е троен, предположи Господинов, след като го уведомихме за скандалното разследване.

Бърза репортерска проверка в бригадирският град обаче също не откри „168 часа”.

Вестникът все пак може да бъде открит само в няколко репа, на наскоро стъпила на пазара хасковска разпространителска фирма.Нейните репове се отличават с белия си цвят за разлика от стандартния жълт.

В „168 часа” е публикувано мащабно разследване на вестника относно кeтапа на доскорошния депутат и настоящ димитровградски кмет Иво Димов. Градоначалникът твърди, че има диплома със специалност „Маркетинг” от Пловдивският университет Паисий Хилендарски. В официално писмо от учебен отдел на ВУЗ-а обаче се твърди, че такова лице/публикувано е и ЕГН-то/ никога не е било записвано в регистрите на университета в Периода 2000-2010-та година. Тоест, до настоящият момент Иво Димов няма как да е извадил диплома. Законно. Според "168 часа".

Haskovo.net отправи питане до разпространителя „Братя Герини” за мистериозното изчезване на вестника. Оттам обещаха повече подробности за конфузната ситуация, около обяд.

Г.Христов

Официалният отговор от Пловдивският университет
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини