Удължиха с още шест месеца значим социален проект в Ардино

С шест месеца е удължен срокът за предоставяне на услугата личен асистент, която се осъществява по социалния проект „Подкрепа за достоен живот“, съобщи администраторът на проекта Айсен Саидова. Това стана възможно след като Комитетът за наблюдение на Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси" одобри увеличение на бюджета на проекта и на срока на предоставяне на услугата до 3-ти септември тази година, допълни Саидова.

В община Ардино като лични асистенти работят 51 души, които ще се грижат още половин година за 55 лица с трайни увреждания от Ардино и селата Бял извор, Жълтуша, Падина, Млечино, Горно и Долно Прахово, Търносливка, Русалско, Чубрика, Дядовци, Сполука, Търна, Боровица, Голобрад, Левци, Ленище, Гърбище, Седларци, Главник и Паспал. „Няма да се приемат нови документи, а ще продължават тези, които са в списъците”, уточни още Саидова.

Проектът „Подкрепа за достоен живот“ се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд на ЕС. Общата му стойност с актуалното увеличение достигна 50 000 000 лева. Конкретен бенефициент е Агенцията за социално подпомагане, а партньори са общо 285 общини в страната, между които и община Ардино.

Потребителите и техните близки са доволни от предоставената  възможност по проекта да се грижат за близките си в домашна среда. Изразяват своята благодарност за удължаване на срока с шест месеца.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини