Чистят улиците в Ардино

Община Ардино започна традиционното пролетно метене и миене на главните пътни артерии и улиците. Целта е да се изчистят от натрупаните през зимата пясък от опесъчаването, кал и други боклуци. Работници от отдел „Екология и опазване на околната среда” ще мият улиците в продължение на един месец, поясни Нурикян Мехмедали, началник на екоотдела.

Предстои и традиционното пролетно засаждане на цветя в града. Ще бъдат засадени едногодишни и многогодишни цветя, като теменужки в различни цветове, петуний, кани и други. Акцията ще започне от центъра на града, парковете, градинките около общинската администрация.

От общината подсещат гражданите да се включат в пролетното разкрасяване и освежаване, като почистят около домовете и дворовете си, а също и около блоковете и в междублоковите пространства.

От общинския екоотдел съобщиха още, че са доставени около 100 нови контейнери тип „Бобър” и тип „Кофа”, които са предназначени за попълване на дефицита от съдове в  населените места. С тази доставка общината, която повече от три години събира и извозва боклука, успя да покрие с услугата 97 %  от населението. Сега на територията на общината са разположени 1355 малки съда, около 357 кофи тип “Бобър” и 50 от големите 4-тонни контейнери. “Почти се справихме и с нерегламентираните сметища”, заяви Нурикян Мехмедали.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини