Осъдиха митничар, карал на литър уиски. Скандал тресе Тракийското дружество в Свиленград. Преглед на печата

Осъдиха митничар, карал на литър уиски, заглавие над главата в „Новинар юг”. Темата е водеща на трета страница. Петър Николов бил осъден на година и половина пробация от свиленградския съд. Митничарят бил засечен през декември миналата година да шофира с 3.23 промила алкохол в кръвта. Според специалисти това се равнявало на поне литър уиски. Видът на питието обаче отвежда по-скоро към мечтите на автора, отколкото към професионално мнение.

Маратон на четенето – 2% не финишират, челно заглавие на първа страница в броя. Около 5000 души в областта от второкласник нагоре са неграмотни, припомня изданието по повод вчерашния ден на детската книга. Данните са от преброяването миналата година.

Търсят просрочени 2 млн. лв. с нов данъчен шеф, акцент от втора страница. Става дума за Димитровград, където си имат нов шеф на данъчното – Георги Стайков.

Яйцата паднаха до 27 стотинки, друго заглавие от страницата. Не се очаква увеличение за Великден, твърдят търговци.

Здравният министър реже лента в МБАЛ, водещо на 4-та. Десислава Атанасова ще открие възстановеното отделение по физиотерапия.

Пролетна чистка в „Димитровград”, акцент от спортната страница. Заради неубедителното представяне на отбора от началото на пролетния полусезон за гонене са нарочени Иван Скерлев, Марко Марков и Цветомир Матев, пише вестникът.

Бисер след Гергана – и в легенда за Балканската война, темата на 6 страница. Легендата е, че от харманлийското село цар Фердинанд е дал заповед за настъпление към Турция.

Ботев от Старческия се разминава с 460 бона, интересна дописка от забавната 12 страница. Шефът на старческия дом Вълко Пехливанов отложил за следващия тираж общия им фиш с Иван Николов, известен като Ботев. Оказало се, че числата са нацелени на 100 процента – пълна шестица.

Въоръжиха митничари с мобилен рентген, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Дописката е водеща на 3-та. Апаратът е китайски, можел да проверява за всякаква контрабанда тежкотоварните камиони.

Всичко това е добре, само дето проблемът на нашите митници не е толкова апаратурата, колкото хората зад нея.

Скандал тресе Тракийското дружество в Свиленград, чело на първа страница. Петима от общо деветимата челнове на управителния съвет подали оставки.

Само 10 дни за кандидатстване за агроекосубсидии, водещо на 2-ра. Сложната дума в заглавието означава пари за площи, попадащи в Натура. С тези средства – 32.4 евро на декар трябва да се превърнат обработваемите земи в пасища и да се поддържат.

Приемни деца пълнят къщите в Динево, темата на 6 страница. Вече 5 деца до шестгодишна възраст се отглеждат в селото, където откриха професията „професионална майка”.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини