Извънредна имунизация срещу хепатит в село Бисер

След като здравните екипи извършиха дезинфекция на селото, сега се пристъпва към имунизация на неговите жители

Два екипа на хасковската Здравна инспекция ще стартира от утре извънредна имунизация на деца и младежи в харманлийското село Бисер. Кампанията се налага, заради повишения риск от възникване на епидемии в резултат от замърсяванията настъпили след наводненията. Обикновено в такава среда виреят най-добре микроорганизми причиняващи стомашночревни инфекции, обясниха местни инфекционисти. Въпреки че досега няма констатирани случаи на подобни заболявания, се предприемат превантивни мерки.

Имунизацията ще бъде надзиравана лично от новата здравна министърка Десислава Атанасова, която ще започне от Бисер, работното си посещение в хасковска област.

По обяд Министър Атанасова ще бъде в МБАЛ Хасково за откриване на отделението по физиотерапия, а в 13.30 часа в областна администрация, ще се срещне с ръководителите на здравните заведения в хасковска област. Срещата е опознавателна, няма да се дебатират проблемите по липсата на пари за болнична помощ в хасковско, каза шефът на МБАЛ д-р Близнаков. Той бе потърсен за коментар във връзка с протестната декларация срещу орязаните пари за здравните заведения в областта, за тази година. Документът бе приет миналата седмица и бе връчен на местните депутати, а също и изпратен до народното събрание и министърът на здравеопазването.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини