Екип на БНТ се озова в Пирогов след нападение

Неизвестен мъж напръскал екипа на БНТ със сълзотворен спрей

Велианна Кашева, журналист от БНТ, и Елвис Янков, опертор от същата медия, са били напръскани със сълзотворен спрей на слизане на спирката на бившото кино „Изток“. Екипът на БНТ снимал репортаж за цените на глобите глобите в градския транспорт и тяхното поскъпване. Когато Велианна Кашева и Елвис Янков слезли на спирката, те били напръскани със сълзотворен спрей от неизвестен мъж. Нападателят побягнал към подлеза в посока към хотел „Плиска“.

Инцидентът станал в автобус 604. Екипът на БНТ не е снимал автобуса, а се е интересувал единствено от поскъпването на глобите. След нападението репортерката и операторът са били приети в „Пирогов“ с леки наранявания.

Мъжът, който е напръскал екипа на държавната телевизия със сълзотворен спрей, е слаб и висок, на видима възраст около 27 години. Той е бил със светла шапка и облечен с тъмно палти, съобщава „Блиц“.

За случая е сигнализирана полицията. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Разследващите тепърва ще установят кой е замесен в нападението и дали то има връзка с репортажа на БНТ.

Разпитани са били свидетели на случилото се на на спирката на бившото кино „Изток“. Засега няма информация кой е извършителят на нападението.

Източник: razkritia.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини