Приказен творчески тандем за Деня на детската книга

„…И днес в градината на мойто                                                                                                                                               детство щурчето свири,

и нощес разказва случица една,                                                                                                                                                която пак ще споделя…”

Маргарита Павлова

По случай 2 април – Международния ден на детската книга

Община Кърджали и Регионална библиотека „Н.Й.Вапцаров” – Кърджали организират представяне на новата детска книга „Приключенията на Златноелечко” на Маргарита Павлова. Книжката е изключителен творчески тандем на две кърджалийки. Първата, Маргарита Павлова, е авторка на детските приказки, а втората, Божидара Ангелова, също детска писателка, е автор на чудесните илюстрации.

Официалното откриване на празника с участието на ученици от СОУ „П.Р.Славейков” е на 02.04. от 10ч. в Детския отдел на библиотеката. От 15 часа  детската книжка на местната авторка  ще бъде представена пред друга сборна група ученици пак в Детския отдел.



Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини