Вандали изкъртиха фитнес уредите в парк „Нилюфер” в Ардино

Същинска вандалщина -такова беше възмущението на граждани от Ардино, които сигнализираха, че два от фитнес уредите в парк „Нилюфер” са изкъртени и изхвърлени в коритото на река Ардинска. Лично зам.-кметът на общината Наско Кичуков отиде на място и установи вандалската проява.

„Подобряването на условията за спорт и отдих  е свързано и с обновяването и модернизирането на парка, част от които са и фитнес уредите. Но темповете, с които се рушат новите съоръжения, на практика обезсмислят нашите усилия и инвестициите, които се влагат в тази дейност. Така се налага да отделяме средства за допълнителни ремонти”, коментира Наско Кичуков. Той апелира към жителите на града, ако забележат подобни прояви, да сигнализират Районното полицейско управление в Ардино на телефон: 0 3651 4102.

Общината в най-близко време възнамерява да монтира видеокамери на възлови места  в града, за да контролира евентуални подони прояви. „Надявам се, че хората ще защитят нашите усилия градът да бъде по-красив и приветлив за живеене”, каза още зам.-кметът.

Припомняме, че фитнес-уредите на открито бяха доставени от побратимената община Нилюфер, след заявен интерес от страна на Ресми Мурад - кмет на община Ардино.

 Гюнер Шукри

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини