Разследват Захариев за умишлен фалит на ОЦК

    Икономическа полиция ще разследва собственикът на ОЦК Валентин Захариев за това че е водил предприятието към умишлен фалит. В случай, че се намерят доказателства ще бъде сезирана прокуратурата и той ще бъде предаден на съда. Три години затвор грозят Захариев, ако магистратите докажат и друго обвинение на държавата-това, че  де факто е фалирал и не може от месец да плаща задълженията си без да обявява това в съда. Инспекцията по труда е сезирала Районна прокуратура в Кърджали за системно нарушаване на трудовото законодателство но магистратите са отказали да образуват дело срещу Захариев.

Това съобщи в Кърджали пред журналисти социалния министър Тотьо Младенов след среща с директора на МВР комисар Валери Баранов,областния управител Иванка Таушанова,народната представителка Цвета Караянчева,зам.-областния прокурор Димитрина Делчева,синдикалисти.

 Младенов отсече, че управлението на ОЦК е лошо и, че ако се постигне споразумение с кредиторите на завода те трябва да влязат в ръководството. Младенов каза , че когато един собственик иска да воюва с държавата и работниците си , правителството винаги има механизми да го спре.Министърът посочи, че е внесъл промени в законодателството, според които задълженията на собственика към работниците  ще се обслужват преди всички други при обявяване в несъстоятелност.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини