Тенисистите на Ардино мачкат в областното

Възпитаниците на СОУ „В.Левски” завоюваха челните места в отделните възрастови групи.

В събота в Ардино се проведе Областният етап на ученическите игри по тенис на маса. Общо 11 отбора в две възрастови групи (от 5 до 7 и от 8 до 10 клас) си оспорваха правото да представят областта в зоналния кръг на игрите. Срещите преминаха при голям интерес и с много емоции.

Шампиони при момчетата от пети до седми клас станаха представителите на домакините от СОУ „В.Левски” в състав:  Никола Хаджийски, Керем Хасан, Зекерие Мюмюн и Юджел Мустафа. Възпитаниците на Месут Хайрулов победиха с по 3:0 връстниците си от ОУ „Й.Йовков” от чернооченското село Житница,  ОУ „Ив.Вазов” от кирковското село Чакаларово и СОУ „От.Паисий” от Кърджали, а на финала се наложиха с 3:1 срещу отбора на момчилградското основно училище „Д-р П.Берон”. В решаващата четвърта среща Зекерие Мюмюн победи Тургай Местаноглу с 3:1 гейма.

Областен първенец при момичетата в същата възрастова група е отборът на ОУ „Д-р П.Берон” от Момчилград, които продължават напред със служебен успех. Това стана поради неявяване на останалите тимове, първоначално вписани за участие в надпреварата.

При юношите областен първенец отново е тимът на СОУ „В.Левски”. Възпитаниците на Стефан Димов се класираха безпроблемно за следващия етап на надпреварата. Във финалната среща ардинци спечелиха срещу връстниците си от ГПЧЕ „Хр.Ботев” с 3:2. Преди това сразиха съставите на СОУ „Н.Й.Вапцаров” от Момчилград и СОУ „Н.Й.Вапцаров” от Бенковски. Победителите играха в състав: Борислав Тенекеджиев, Борис Мирчев, Райчо Драгиев и Рафет Еминов.

При девойките  в зоната продължава формацията на ГПЧЕ „Хр.Ботев” също със служебен успех, поради неявяване на съперничките им..

Венета Добрева, старши експерт в РИО на МОМН Кърджали изказа своите благодарности към ръководството на община Ардино за перфектната организация по време на турнира, както и за активното участие и добрите спортни изяви на отборите. Тя пожела успех на победителите в зоналния етап на Ученическите игри.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини