Работниците от ОЦК Кърджали подготвят блокада, Борисов праща Добрев на помощ

Валентин Никифоров от КНСБ съобщи, че центърът на Кърджали може да бъде блокиран от протестиращи служители на Олово цинковия комбинат  и техните деца. Служителите на ОЦК планират протестните действия да бъдат в понеделник, ако и те не получат заплатите си, както служителите на „Горубсо Мадан”. Защото и там възнагражденията по същия начин не са изплатени. Захариев е удържал и вноските, които са по отношение на тяхната взаимно-спомагателна каса. След като медиите обявиха , че това ще едно от делата срещу него, той набързо е  привел парите на тези хора.

По повод смяната на концесионера Никифоров отговори: „Г-н Захариев е обещал да направи големи инвестиции в Кърджали, но трябва да обясни защо другите печелят, а той - не”. Според Никифоров, Захариев се кълне и обяснява на всички, че е направил огромна инвестиция, че предстои изграждането на нов завод. Затова поискахме пълна данъчна проверка и ревизия на неговите фирми. Захариев трябва да обясни как само неговите рудници да са губещи, коментира представителя на КНСБ коментира.
След среща с премиера Бойко Борисов по време на посещението му в Мадан, областният управител на Кърджали Иванка Таушанова в изказа си спомена, че правителството има воля и лостове да разреши кризата в ОЦК, така както го направи в „Горубсо Мадан”, и това ще стане възможно най-скоро. По думите на Таушанова,

Борисов е възложил на министъра на икономиката Делян Добрев в началото на работната седмица да посети Кърджали.

Преговорите за намиране на изход от кризата в металургичната фирма продължават. Премиерът е обнадежден, че и „Горубсо", и ОЦК имат добри перспективи за развитие.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини