Световната столица на хвърчилата събра в Китай участници от 30 държави

Местните жители казват, че няма нещо, което да не може да се издигне в небето над града им

Повече от 1000 хвърчила се издигнаха в небето над китайския източен крайбрежен град Вейфан, провинция Шандун, в събота, предаде Асошиейтед прес.

Населеното място се слави като световната столица на хвърчилата. Местните жители казват, че няма нещо, което да не може да се издигне в небето над града им.



От дракони до панди, от съвременни автомобили до митични герои от китайски роман - майстори и любители на хвърчилата демонстрираха най-новите си творения по време на Международния фестивал на хвърчилата във Вейфан.



Тази година се провежда 41-вото му издание, а участниците са от повече от 30 държави по света, отбелязва Синхуа. Събитието ще продължи до 25 април.



Създателите на хвърчилата казват, че занаятът се развива и изделията от найлон стават по-разпространени от тези от традиционните материали като хартия и коприна. Съобразявайки се със съвременните тенденции, производителите могат да се похвалят с по-сложни и големи проекти, сред които хвърчило във формата на стоножка с дължина 70 метра, отбелязва Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини