10 прости начини за стройна фигура

Тези начини са предложени от група немски специалисти, които са се постарали да обобщят и съчетаят опита на народната медицина и постиженията на съвременната наука. Според техните думи това са “10 безвредни начини за нормализиране или ускоряване на обмяната на веществата при хората с наднормено тегло”.

Студен душ
Студената вода успешно изгаря излишните калории, постъпили в организма с храната. Единственото, което според учените пречи на някои хора е излишната им боязливост, когато искат да започват борбата с натрупаните килограми.
Времето на приемане на студения душ трябва постепенно да се увеличава, като се вслушваме внимателно в усещанията на собственото си тяло. Взимането на душ или обливането трябва да става по следната схема: десен крак – ляв крак – дясна ръка – лява ръка – корем – гърди – гръб.

Суха четка
Това средство за отслабване е достъпно на всеки. Механичното изтриване със суха четка (със средна твърдост) е само един от видовете масаж, които активизират обмяната на веществата. Изтриването трябва да става интензивно със слаб натиск няколко пъти дневно. Последователността е същата както при студения душ.

Ананас
Усещането за ситост настъпва по-бързо, ако храната се преработва добре. Ананасът съдържа големи количества от ензима бромелаин, който разгражда животинските белтъчини така, че те се усвояват от стомашно-чревния тракт без остатък. Затова според немските диетолози, ако преди да седнете на обилната трапеза, изядете 1-2 парченца ананас, ефектът от насищането ще настъпи много по-бързо, а това означава, че ще изядете и по-малко храна.

Ечемик
В Германия “ечемичната вода” отдавна е известна, но наскоро бе установено, че тя добре активизира обменните процеси в организма. Високото съдържание на калий в нея спомага за изхвърлянето на шлаката и токсините.
“Ечемичната вода” се приготвя по следния начин: 200 г семена от ечемик се заливат с 1 л вода и се сваряват в затворен съд. След това течността се оставя да престои 30 минути , прецежда се и се охлажда. Всеки ден се приема по една чаша от нея.

Круша
Съдържащите се в крушата биоактивни вещества облекчават преработването на мазнините и помагат на организма да намери баланса между глад и ситост. Крушата влияе благотворно на перисталтиката на червата, което помага при запек.

Оцет
Лечебни свойства притежава само натуралният плодов оцет, а за най-полезен се смята приготвеният от ябълки. Ето и една рецепта за “сироп за отслабване”: 2 с.л. натурален оцет се смесват с чаша вода със стайна температура и се добавят 2 с.л. мед. Изпива се на гладно преди закуска.

Коприва
Способността на копривата да намалява теглото е призната от учените още през 50-те години на миналия век. Тя може да се употребява под формата на салата, отвара, сок, супа. В младите филизи на копривата се съдържат най-много витамини и минерали.

Сухо вино
Червеното натурално сухо вино (чаша вино преди обяд и преди вечеря) забавя постъпването на въглехидратите в кръвта и удължава преработването на храната в стомаха, а в резултат на това намалява и апетитът.

Млечна суроватка
Всички обезмаслени млечни продукти способстват за отслабването. Достатъчно е в продължение на няколко седмици да изпивате чаша суроватка преди ядене и това не само ще засили обмяната на веществата, но и ще осигури прочистването на червата от токсини.

Предъвкването на храната
При това много внимателно. Колкото по-бързо яде човек, поглъщайки големи парчета храна, толкова по-голямо количество той приема. Стомахът започва да сигнализира на централната нервна система за насищане едва 15-20 минути след постъпването на храната в него. Внимателното предъвкване на храната позволява нейното обилно намокряне със слюнка, а това помага на храната да преминава по-бързо през стомашно-чревния тракт и така да се подлага на по-пълно биохимично разграждане.

Източник: tia.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини