Новини 17 04 2024

  • 00:00, 17 апр 2024 г.
  • 1385
  • 0
  • 0
Силният вятър събори клони на дървета върху детска площадка в Хасково
80 км. в час достигна скоростта на вятъра в Хасково. От Областната противопожарна служба са реагирали на 8 сигнала за инциденти. В областния град огромни клони паднаха върху детска площадка и затвориха за кратко ул. „Кавала“.



Асоциацията не прие инвестиционната програма на ВиК-Хасково
Общото събрание на Асоциацията по ВиК не прие инвестиционната програма на водното дружество за 2024 г. Против беше община Хасково, която има най-голям дял.



ИТН: Членската маса на партията в Хасково е нараснала двойно след местните избори
„Има вероятност Слави Трифонов да е водач на листата за парламентарните избори в Хасково“. Това заяви областният координатор на ИТН Иван Иванов. От партията се похвалиха, че членската им маса е нараснала двойно след местните избори.



Районната прокуратура в Кърджали разследва мъж за измама с медицински и други документи
Районната прокуратура в Кърджали разследва мъж от крумовградското село Пелин за измама с медицински и други документи. От дома му са иззети амбулаторни листове и експертизи на над 50 души, които са с цел придобиване на пенсия за инвалидност или обезщетения.



МВР проведе антитерористично учение край Хасково
Над 60 души от структурата на МВР се включиха в мащабно учение, което се проведе край Хасково. Заради антитерористичната симулация на пътя за Димитровград бяха разположени множество полицейски автомобили през целия ден.



ОДБХ прекрати договора на транспортната фирма, която разсипа умрелите пилета на бул. "България" в Хасково
Областната дирекция по безопасност на храните прекрати договора на транспортната фирма, която вчера разсипа умъртвени птици на хасковския булевард „България“. Заради инцидента водачът на камиона е глобен.



Преподаватели от СУ се срещнаха с възпитаници на математическите гимназии в Хасково и Димитровград
Заместник-ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ доц. д-р Първан Първанов се срещна със зрелостници на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково. Целта на събитието бе учениците да направят информиран избор за образованието в областта на математиката, софтуерните и хардуерните науки.



Берачите на гъби, билки и горски плодове вече трябва да плащат осигуровки
От 1 април влезе в сила изменение на Закона за горите, според което берачите на диворастящи гъби, билки и горски плодове трябва да плащат осигуровки, данъци и такси. Само така те могат да получат разрешение да влязат в гората.



Атрактивен екомаршрут ще води туристи до пещери и военни окопи в района на Чепеларе
Атрактивен екомаршрут разработва на територията си община Чепеларе. Пътеката в момента се маркира и ще може да се ползва от туристите още през това лято.




Осмокласници от ЕГ „Проф. Д-р Асен Златаров“ в Хасково се запознаха с професията на полицая
Осмокласници от ЕГ „Проф. Д-р Асен Златаров“ в Хасково се запознаха с професията на полицая. Срещата се проведе в РБ “Христо Смирненски“.



Домът на културата в Кърджали подготвя поредица от концерти, посветени на Великден
Домът на културата в Кърджали ще изненада публиката с три поредни празнични концерта през втората половина на април. Те са посветени на предстоящия празник Възкресение Христово.



Водачът в схемата Огнян Милич продължава напред на международния тенис турнир в Хасково
Водачът в схемата Огнян Милич продължава напред на международния тенис турнир в Хасково. В трети кръг сърбинът ще играе срещу тенисист от Румъния.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 29 04 2024
Новини 29 04 2024
преди 1 ден
Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 4 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 5 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 6 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 1 седмица
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини